Volkswagen Jetta: compressieverlies

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 16

bij stationair draaien van de motor zit er een onregelmatigheid in de motor.
in de boordcomputer wordt niets aangegeven. dus naar garage. wordt eerst gedacht aan bougiekabel dan aan bobine en daarna aan inspuitventiel probleem blijft. motor wordt gedemonteerd en er blijkt bij de derde cilinder compressieverlies. de cilinderkop wordt gereviseerd en vandaag meld men mij dat er roet in de cilinderkop zit??
de auto is nu al 10 dagen in de garage.

de Jetta is van augustus 2007 en heeft nu 35000 km gelopen??

leemburg

Geplaatst door leemburg (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Hans4040 (340) PRO, 14 jaar geleden

En wat is men nu van plan te gaan doen?
Waardoor is er compressie verlies?

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

ja wat moeten we daar op zeggen.
ik neem aan dat ze compressie gemeten hebben voor demontage.
de kop is gereviseerd.
is daar een afwijking in gevonden anders zouden de zuiger veren nog gecontroleerd moeten worden en ja al met al gaat het wel een tijdje duren.
zit er nog coulance op de wagen.

groetjes jan.

leemburg (0), 14 jaar geleden

Hans, wat men nu doet is de gereviseerde cilinderkop monteren, waarom de cilinderkop lekte, waardoor compressieverlies optreed is de reactie van de garage dat er roet op zit?

Jan T, over de coulance is nog niet gesproken ik heb de auto nog niet terug, de verwachting is dat die morgenmiddag klaar zal staan, maar met enige reserve.

maar ik vindt het vreemd dat dit probleem zich nu al voordoet met een vrij nieuwe auto maar 35000 km en waarom bij een cilinderkop?

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

ja dat is ook vreemd dus dat gebeurt niet zomaar daarom mijn vraag heben ze de compressie gemeten en aan de hand darvan een oorzaak kunnen vinden want anders is het straks weer het zelfde.

groetjes jan.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Staat hij bij de dealer of bij een universele garage ?

Vind het maar een vreemd verhaal bij zo'n nieuwe wagen met amper wat km's op de teller..

necfan (0) PRO, 14 jaar geleden

is het een fsi dan kan de inlaatregelklep wel eens verkeerd zitten dan krijg je ook compressie verlies zo lijkt het alleen blijft de klep open staan en loopt hij niet goed

leemburg (0), 14 jaar geleden

beste Jan T, zij zeggen dat het gemeten is en schoongemaakt. en nee ik hoor vandaag dat de auto pas maandag as. klaar zal zijn. en nee er is geen coulance omdat de auto niet meer in de garantie termijn zit. die was dan augustus jl. afgelopen!

Stefan 84, de auto is gekocht bij de VW dealer van den Brug in Drachten en staat bij de VW dealer Bourguignon in Leeuwarden waar ik altijd mijn onderhoud laat plaatsvinden.

necfan, en nee het is niet een FSI motor

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

dan moeten we er van uit gaan dat het goed is en afwachten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.