Volkswagen Golf III : contactblok vervangen bij een golf 3

Bouwjaar: 1992

Als wij de auto willen starten moeten wij de sleutel eerst een beetje bewegen en dan pas start de auto. Dit heeft te maken met het contactblokje. Deze moet vervangen. We hebben de uitleg hiervan op problem car gelezen( stuur eraf, schakelaars eraf, aluminium behuizing en dan de sleutel op contact zetten) Dan zou de behuizing eraf moeten komen en kun je het contactblokje verangen.
Wij kwamen heel ver maar helaas wou de aluminium behuizing er maar niet af. Dan kom je dus ook niet bij het contactblokje. Als we het laten doen kost het ons meer als 100 euro. Mijn vriend die had het erover dat dat gedaan wordt met een pully(weet niet of ik het goed schrijf).
Aangezien wij hier lazen dat mensen het zelf ook doen is mijn vraag bij deze "hoe dan"
Alvast erg bedankt voor de reacties.

Resus

Geplaatst door Resus (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

bedoel je een poulietrekker ? om de ring eraf te trekken ? dat kan heel goed,als je de ring er niet afhaalt krijg je ook het contactslot niet eraf..zoals iemand anders al beschreef is om de hele kolom te demonteren,dan hoeft punt 1 niet.

maar wat lukt er nu niet ?

Gr Stefan

Resus (0), 14 jaar geleden

Wat niet lukt:

is als het hele stuur eraf ligt en de aluminium behuizing ernog op zit(inclusief conact) de moer is er al wel uit dan krijgen wij de alumium behuizing er niet af. zolang wij die er niet af krijgen kunnen wij het contactblok niet vervangen.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Die ring moet er toch vanaf met bv een poulietrekker..of optie 2

benniedebie (0), 14 jaar geleden

Hmm..

Optie 1 is?
Optie 2 is?

en hoe ziet zo'n poellietrekker eruit?


groetjes bennie

stefan84 (0), 14 jaar geleden

optie 1 = met poulie trekker

optie 2 = stuurkolom / stang demonteren

google even op poulietrekker..

daar kun je die ring mee eraf trekken.

Gr Stefan

benniedebie (0), 14 jaar geleden

dank u dank u

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

even onderaan dat kruiskoppelingetje losmaken trek je zo je stuurstang eruit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.