Volkswagen Corrado: corrado vr6 tik en abs lampje

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.9 vr6

ik heb sinds kort een corrado 2.9 vr6 gekocht ik heb alleen 2 probleempjes, eerste probleem is dat af en toe me abs lampje gaat branden, en mn handremlampje brand heel licht constant en naast me abs lampje (oranje) brand als ik rem een rood lampje, alleen als ik rem gaat ie branden weet uiemand wat voor probleem dat is, en als ie koud is hoor je een lichte tik in de motor, is dat normaal bij een vr6? hij heeft 175.000km gelopen n.a.p bouwjaar 1991. mvg emiel

emiel24

Geplaatst door emiel24 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Corrado? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tiguan (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=emiel24]ik heb sinds kort een corrado 2.9 vr6 gekocht ik heb alleen 2 probleempjes, eerste probleem is dat af en toe me abs lampje gaat branden, en mn handremlampje brand heel licht constant en naast me abs lampje (oranje) brand als ik rem een rood lampje, alleen als ik rem gaat ie branden weet uiemand wat voor probleem dat is, mvg emiel[/quote]
Zit er wel genoeg remvloeistof in het potje?


[quote=emiel24]en als ie koud is hoor je een lichte tik in de motor, is dat normaal bij een vr6? hij heeft 175.000km gelopen n.a.p bouwjaar 1991. mvg emiel[/quote]
het geluid hebben meer VR6 normaal.

emiel24 (0), 15 jaar geleden

nee er zat te weinig in dat had ik ook al gezien, hij stond tussen het max en min in, heb het bijgevuld maar het lampje blijft licht branden.

emiel24 (0), 15 jaar geleden

handremlampje brand nog steeds licht, brand mij best.
heb sinds kort met koude start dat toerental schommelt en als ik beetje gas geef en los laat slaat ie af en toe uit, heeft iemand een idee hoe dit komt?? groetjes emiel

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Emiel

Gewoon even laten uitlezen die auto..

Het tikkend geluid wat je hoort als hij koud is zijn je klepstoters,kan verder geen kwaad trouwens..en dat doen 9 van de 10 VR6 motoren..

Heb er zelf ook ene,maar dat wel omgebouwt in een MK2..

Deze motoren lopen heeeeerlijk,het het geluid is gewoon geweldig wat deze produceren,als je er een 'beetje normaal' mee omgaat,kun je heel wat jaren plezier ervan hebben.Alleen even op de ketting(spanners) letten,ketting moet normaal gesproken om de 160.000 km vervangen worden.

Het enige nadeel is meestal dat je niet 2e of 3e eigenaar bent,maar misschien al de 10e en je dus niet weet wat de auto/motor al allemaal heeft meegemaakt.

Het geschommel wat hij doet kan een vervuilde stappenmotor zijn,deze zit onder het plastic kapje,als je de motorkap opent,zit hij naar het gasklephuis,een lang werpig iets met een stekker erop + 2 slangen..je kan deze schoonmaken met remreiniger..meestal zit het klepje erin vast of beweegt niet meer naar behoren waardoor hij het toerental niet meer goed kan regelen..controleer ook eens of hij nergens valse lucht trekt..

Wat je ook vaker aantreft is die dikke geribbelde slang,tussen luchtmassameter en gasklephuis,deze worden vaak poreus en scheuren nog wel eens graag,dit kan het probleem ook veroorzaken..

Maargoed,eerst even bij het begin beginnen

Met het lampje op het dashbord dat licht blijft branden kan vanalles zijn,soort kortsluiting/massa probleem o.i.d

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Corrado of stel zelf een nieuwe vraag.