Volkswagen Crafter: Crafter Accu leeg na 3 dagen stilstand

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5TDI

Als deze Crafter een dag of 3 heeft stilgestaan is de accu te leeg om te starten. De controlelampen gaan wel aan, maar alles begint te knipperen als er gestart wordt.

De laadspanning is gecontroleerd, deze is 14,2V met diverse verbruikers aan. De lekstroom is 0.06A(incl alarm), dus ook goed. Er worden voornamelijk lange stukken gereden, daar kan het ook niet aan liggen. De accu is ook al vernieuwd, maar dat geeft geen verbetering. Er zijn geen verdere accesoires bijgebouwd die stroom kunnen verbruiker.

Heeft iemand dit al eerder bij de hand gehad, of is er iets bekend over een dergelijk probleem bij dit model?

JagerAutomotive.nl

Geplaatst door JagerAutomotive.nl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Crafter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

dan moet hij een verbruiker hebben, bij een goede accu anders onmogelijk

Jan227 (5) PRO, 12 jaar geleden

Hallo, zit er een radio in met TIM fuctie welke af en toe inschakelt bij verkeersmeldingen ? Langdurige lekstroom meting uitvoeren met auto op slot en motorkap dicht. 2e accu aanwezig welke evt de hoofd acuu leegtrekt door "plakkend"scheidingsrelais ? Standkachel aanwezig welke stroom verbruikt ?

Hoe heb je die 0.06 A lekstroom gemeten , met multimeter of stroomtang ? Levert de dynamo naast genoeg spanning ook de stroom die hij zou moeten kunnen leveren volgens de specificaties ? Nieuwe accu okee ? Groet Jan227

dfc (0) PRO, 12 jaar geleden

Word de auto wel afgesloten, maw, op slot gezet?
Dit is erg belangrijk, anders gaan de systemen/computers niet in rust.
DFC

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Dank jullie wel voor de reacties.

Er is een standaard radio gemonteerd. Wel af-fabriek, maar niks met navi, verkeersinfo oid. 2e accu en standkachel zijn beide niet aanwezig.

De lekstroom heb ik gemeten met een multimeter over een periode van 1,5u. Als de dynamo niet genoeg zou leveren, dan zou de auto ook na een korte rit startproblemen moeten hebben. Dat is niet het geval.

Het voertuig wordt altijd op slot gezet. Bij andere merken ken ik het probleem wel dat door een defecte regeleenheid de CAN-bus niet in rust ging. Heeft iemand dit al weleens bij een Crafter meegemaakt?

V4-lover (0) PRO, 12 jaar geleden

Scoop aansluiten op CAN-BUS en activiteit in het oog houden zou ik doen of eventueel met V meter lekstroom in de gaten houden maar dan langer dan 1,5u. Er moet iets zijn waardoor accu leeg gaat.

JagerAutomotive.nl (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik weet dat het bij MB als volgt is: >500mA is de CAN-bus niet in rust, 100 tot 200mA gaat 1 regeleenheid niet in rust en 0,06A is normaal. Aangezien de Crafter en Sprinter in de basis gelijk zijn en ook qua elektronica er veel Mercedes in zit, zou de lekstroom binnen de normen zijn. Alleen waarom zou de accu dan leeg zijn na een dag of 3?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Crafter of stel zelf een nieuwe vraag.