Volkswagen Passat: cruise control monteren op een 1999 passat vr6

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: vr6

is het mogelijk om een origineel cruise control te monteren op een passat uit '99?
ik heb dit wel eens succesvol laten doen op een galaxy uit'97
maar weet niet of dit zelfde trukje ook gaat lukken bij een passat.
bij de galaxy hoefde ik alleen maar andere richtingaanwijzwer,alarmlichtknopje,ruitenwisser handel te vervangen en effe aanmelden in computer en klaar is kees. allen ong 100€ lichter.
iemand ervaring met een passat?

wilco12029

Geplaatst door wilco12029 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

vr6 in een passat van 1999 is niet geleverd, bedoel je een V6??

als je cruise wilt is het belangrijk te kijken of je nog een gaskabel hebt. Zo ja, wordt het een dure operatie, moet je namelijk een ander gasklephuis en een andere motorkabelboom hebben. Zo nee, is het een kwestie van hendel, bedrading, kennis van zaken en de boel coderen.

succes

wilco12029 (0), 13 jaar geleden

ja een v6 4motion,
2,8? of 2,9 weet het zo gauw niet.
zal het eens bekijken,maar ik dacht zolang het als een optie in de lijst staat zal het ook wel makkelijk na die tijd in te bouwen zijn.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=wilco12029]ja een v6 4motion,
2,8? of 2,9 weet het zo gauw niet.
zal het eens bekijken,maar ik dacht zolang het als een optie in de lijst staat zal het ook wel makkelijk na die tijd in te bouwen zijn.[/quote]
niet dus, ik heb zelf een passat v5, die heeft cruise af fabriek, maar ook een gaskabel. dat betekend een extra stelmotor op het gasklephuis, met de nodige bedrading naar de ecu, de hendel aan het stuur, ook met de bedrading.
Deze wagens even ombouwen is een kostbare hobby.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het is trouwens een 2.8 wilco..

wilco12029 (0), 13 jaar geleden

ja klopt,maar dat maakt verder ook niet uit.
gaat mij er om dat er een standaard cruisecontrol op kan(met weinig verbouw werk)
ik weet dat bij sharan galaxy allahambra het een makkie is,nieuwe handel en stekker in steken even inlezen en klaar is kees.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

ruk dan eerst die motorkap eens open, haal wat plastik weg en bekijk dat gasklephuis...... Is ie zonder kabel dan is de discussie gesloten, heeft ie een kabel zijn er nog wel opties. (vdo tempomat met originele vw hendel aansturen kost ongeveer de helft van een gasklephuis met kabelboom)

die galaxy was waarschijnlijk een TDI, die zijn altijd drive bij wire (geen gaskabel dus) hangt er een 1.8 20v in wordt het ook een ander verhaal.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Als het goed is is dit ene met kabel, maar controleer het nog maar eens ff..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.