Volkswagen Passat: geluid stuurhuis

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T 20v AWT

Als je met deze auto over een putdeksel of andere oneffenheid rijd hoor je een knakkend geluid. Ik ben erachter gekomen dat het geluid uit het stuurhuis komt. Alle bouten zijn nagedraaid en zaten allemaal vast. Ik heb de stuurhuishoezen losgemaakt en zie dat als je de wielen vrij hebt hangen en je dan tegen de wielen aanslaat dat er een minimale speling op de tandheugel zit. Dit is vooral links het geval. Is dit af te stellen? Ik zelf zou denken van wel, maar er zitten 2 grote moeren op het stuurhuis zelf, maar met welke kan je de speling mee opheffen? De auto heeft maar 100.000km op de teller en het zou gek zijn als je dan al een stuurhuis weg moet gooien van een vw.

Groeten en alvast bedankt voor het meedenken Passatje.

Passatje

Geplaatst door Passatje (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

meestal is het gewoon een van de draagarmen, en dat kun je het beste testen als de wagen gewoon op de wielen staat.

leg je hand op de kogels en laat een ander het stuur kort heen en weer halen. (met draaiende motor, gaat het snel en makkelijk)

heb er hier momenteel eentje staan met 130.000 km, bovenste voorste kogel rechts zeker 1,5 mm speling...... Het leuke, recent apk gekeurd, en als de wagen uit de veren getild is vind je in dezelfde kogel geen ruimte....

Rest is nog prima, stuurhuis of spoorstang was bij mij ook verdachte nummer 1 (op het geluid afgaand)

Passatje (0) PRO, 13 jaar geleden

Ja natuurlijk dat weet ik ook wel, maar het is echt het stuurhuis hoor. Ik heb de stuurhoezen losgemaakt en als ik de tandheugel dan met een bandijzer een klein beetje op spanning breng naar boven is het geluid weg.

Dus mijn vraag is kan ik het stuurhuis afstellen.

Groet Passatje.

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Het stuurhuis is af te stellen zonder demontage van het stuurhuis.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.