Volkswagen Polo: Cruise Control Polo 9N 2002 springt er steeds af

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 SDI

Hallo ik heb het volgende probleem bij mijn Polo 9n, ik schakel de cruise control in maar na een minuut of 2 springt die er zelf steeds weer af. Weet iemand waar dit aan kan liggen?

Alvast bedankt.

tonnie24

Geplaatst door tonnie24 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nou laat de storing eens uitlezen het gebeurt wel dat de schakelaar slecht wordt.

groetjes jan.

tonnie24 (0), 11 jaar geleden

Ik zal hem vanmiddag meteen even laten uitlezen, alvast bedankt.

cafe racer (0), 11 jaar geleden

En ? ik ben erg benieuwd of het is opgelost en zo ja hoe.
gr.
Michel

tonnie24 (0), 11 jaar geleden

Heb er niks aangedaan nog, hij doet het de laaste tijd zelden meer dus laat het even zoals het nu is.

cafe racer (0), 11 jaar geleden

Oke, bedankt voor je reactie
groeten
Michel

tonnie24 (0), 11 jaar geleden

Heb hem idd uit laten lezen waarna de schakelaar is vervangen en nu geen centje pijn meer heb.

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

ja dat komt vaker voor nou dan kun je hem tenminste weer gebruiken.

groetjes jan.

HansFlevo (0), 10 jaar geleden

Mijn Polo 9N 2003 sprong ook steeds uit de cruise control, met name bij het gebruik van het knipperlicht naar links, maar soms ook spontaan.

Ik heb de cruise control handel uitgebouwd en was van plan de handel te vervangen. Omdat ie er toch naast lag even gekeken of er iets te repareren viel en het blijkt dat de handel heel makkelijk uit elkaar kan. De handel zelf bestaat uit twee helften die je met enig wurmen van elkaar kunt krijgen, de bedrading is verbonden aan een stekker, die te verwijderen is door de schroefjes uit de behuizing te draaien.

Bij deze inspectie viel er meteen een stuk draad uit, er was er dus 1 gebroken. Losse draad in gemaakt, gesoldeerd aan het pennetje van de stekker en op de print van de bediening. Weer terug gezet en cruise control leeft weer als vanouds. Echter na enige weken weer problemen, weer gedemonteerd en nu een andere draad gebroken! Waarschijnlijk gewoon te oud en bros geworden. Hele kabel boompje dus maar vervangen door een eigen maaksel en dat zit nu al een paar maanden en functioneert weer naar volle tevredenheid.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.