Volkswagen Polo: VW Polo 1996 gaat niet meer in 5e versnelling !!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik maar eens een account aangemaakt om mijn probleem op een forum te zetten.
Ik heb een VW Polo uit 1996 met een 1.6 motor. Sinds gisteren rijdt hij niet meer in de 5e versnelling.
De andere versnellingen doen het wel allemaal naar behoren en de auto rijdt prima! Als ik de pook in de 5e versnelling wil doen, dan gaat de pook het ''hoekje'' niet meer om. Hoe kan ik dit verhelpen? en als het te verhelpen is, wat zijn dan de kosten ongeveer? Of kan ik beter mijn auto zo verkopen en een andere kopen. Ik heb hem namelijk vorig jaar gekocht voor € 700,-

M.v.g.

Danny

dannydb90

Geplaatst door dannydb90 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 11 jaar geleden

nou kijk eerst eens naar de schakelstangen en de aansluiting daar van misschien zit er ergens wel veel speling op.

groetjes jan.

Punt (35) PRO, 11 jaar geleden

Onder de wagen dichtbij de bak zit een klem om de schakelstang (sleutelmaat 13) . Het wil wel een bij te brusk schakelen verdraaien . Hoes bij de pook omhoog en werk met een hulp om de achteruit volgens voorschrift af te stellen. Als de bediening bij de bak niet rot is en aan vervanging toe dan is de 5 ook weer aanwezig . Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.