Volkswagen Passat: cruise control schakelaar defect

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

De schakelaar van de cruise control is gecombineerd met de richting/grootlicht schakelaar. Door deze schakelaar normaal te bedienen is het niet meer mogelijk om de cruise control te activeren. Door de totale schakelaar (handle aan stuurkolom) ligt in te drukken en tegelijkertijd de cruisecontrol schakelaar aan te schakelen wil de cruise control soms wel gaan werken. Bij de minst te beweging van de handle bv ingeval van bediening van de richtingaanwijzer wordt de cruise control uitgeschakeld. Contract spray werkt niet. Is dit een bekend probleem?
Hoe kan ik de complete schakelaar demonteren van de stuurkolom?

gvesch

Geplaatst door gvesch (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

Schakelaar komt wel eens voor.
Airbag eraf (accu los!!),dan stuur eraf,dan stuurkappen verwijderen,dan kun je erbij.
Je kunt ook eerst storing uitlezen of de meetwaardenblokken controleren,dan weet je zeker wat er stuk is.

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

En accu niet eerder aansluiten dan dat alles weer op zijn plek zit..... Anders gaat het airbaglampje branden. Dit bouwjaar airbagmodule overigens alleen met originele vw testkast laten resetten.... (met vag-com kan het tot gevolg hebben dat de module blokkeerd en niet meer werkt voordat deze vernieuwd is, staat in vag-com overigens als warning voordat je de module opent.....)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.