Volkswagen Golf IV: dasboard verlichting werkt niet meer

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Heren,

Heren,

Gisterenavond zag ik dat mijn dasboardverlichting niet meer werkt (irritant) Het lichtje van de verlichting brand maar als ik de lichten aan zet gaat deze uit. De binnenverlichting werk gewoon, kentekenverlichting, licht enz. Ik heb alle zekeringen gecontroleerd maar zijn allemaal heel. Verleden week is de startmotor schoongemaakt en is wel de spanning eraf geweest.

Zou er een dimmertje stuk zijn , of is de dasboardverlichting op 0 of uit gezet en moet ik dat aan de dagteller aanzetten?

Hoor graag van jullie wat en waar dat (dimmertje) onderdeel zit.

Alvast bedankt voor mee denken.

Roland

vw-hobby

Geplaatst door vw-hobby (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

kaleido 1 (1460) PRO, 10 jaar geleden

Zit deze niet naast je koplamphoogte verstelling ?

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

Zou het zo simpel zijn ( en ik zo dom/onwetent) ..................ga het morgen gelijk proberen

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Als het de dimmer is dan zou ook je kachelpaneel verlichting (en eventueel andere lampjes die daarop aangesloten zijn) nu zwakker moeten branden. Maar deze zit idd naar de koplamphoogteverstellingsknop, in ieder geval naast de lichtschakelaar.

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

Ik heb aan dat dimmertje gedraaid maar geen enkele reactie, wat zou de volgende logische stap zijn.

roland

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

De binnenverlichting gaat nu ook niet meer branden en zachtjes uit? De verlichting bij de kachel happerde al regelmatig aan & uit, zal deze kortsluiting gemaakt hebben?

roland

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Het kan in princiepe van alles zijn, van een draadbreuk of slechte verbinding of idd kortsluiting ergens tot een defect regelapparaat (comfortmodule) tot de dimmerknop of de lichtschakelaar zelf stuk inwendig.
Ik zou hem eerst eens laten uitlezen en kijken of/welke storing erin staat en dan met name bij de centrale vergrendeling en comfortmodule (ligt eraan of je wel of geen elek. ramen hebt) en ook die van instrumentenpaneel.

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

Oke Ricky, ik heb geen electriesche ramen dus dat scheelt. Wel een paar maanden dat het linkerachter portie niet meer open kan.

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

Vandaag heeft een vriend van mij "even"die dimmerknop van de dashboardverlichting doorgemeten, hij meette niks maar die dimmerknop was wel behoorlijk warm? Koplamphoogte verstelling werkt ook normaal.

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

Nou, vandaag een nieuwe dimmerknop voor koplamphoogte en dasboardverlichting gekocht (of hoe zo iets heet) en gemonteerd.

Potver.... nog steeds géén verlichting dashboard.

Suggesties?

vw-hobby (0), 10 jaar geleden

Heren,

Het is opgelost alles werkt !! (weer) de oorzaak lag in het kleine lampje in de draaiknop van blower (midden) deze was stuk vervangen en tadaaaaa.

Binnenverlichting stond de schakelaar verkeerd bij de bestuurderskant, even naar rechts en tadaaaa toppie.

Heb wel een "nieuwe"schakelaar over.

vw-hobby (0), 8 jaar geleden

Verlichting werkte daarna naar behoren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.