Volkswagen Golf IV: slag in krukas poelie golf 4 1.6 16v

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16v

Hallo,

Het volgende probleem doet zich op bij mijn golf 4 1.6 16v. Ik heb onlangs geconstateerd bij het vervangen van de v-snaar dat mijn krukas poelie rammelt( zit een soort slag in als de motor draait).
Ik heb eergister die krukas poelie vervangen door een nieuwe en deze rammelt nog steeds. Nu vraag ik mij af, is het zo dat er een slag in de krukas zit of iets in die richting en kan dit kwaad voor de krukas lagers.
Het lijkt mij dat bij bepaald aantal toure er flinke trillingen op komen te staan. Weet iemand wat ik hiermee moet of is de auto afgeschreve?

met vriendelijke groet,

Erik

erikgijsen20

Geplaatst door erikgijsen20 (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Tomramakers (0) PRO, 10 jaar geleden

Zit de nieuwe poulie goed gemonteerd ? Ligt hij overal vlak aan tegen het tandwiel ?

Als er een slag in zou zitten, dan is dit zeker slecht voor de lagers, maar dan zou je waarschijnlijk al een flinke olie lekkage hebben langs de krukas keerring.

Afgeschreven ? ligt eraan, doe je het zelf, wat is de auto waard financieel/emotioneel en wat wil je, dat is een antwoord wat je zelf alleen kunt bedenken.

Deze modellen hebben op het tandwiel 1 of 2 verdikkingen liggen, wat precies in de poulie vallen. Hij past er normaal maar op 1 manier op.

succes

erikgijsen20 (0), 10 jaar geleden

Ik ga hem er nog eens af laten halen. Ik heb totaal geen lekkage langs de krukas kering hij is zelfs kurk droog de motor er lekt eigelijk niks. de motor rammelt niet en loopt eigelijk perfect. volgens mij rijdt hij er toch al een tijd mee rond.
Nu vraag ik me af over die verdikkings punten wat je aangeeft. Dit ga ik nog eens even laten nakijken. mocht het slag blijven dan ga ik hem toch maar verkopen.

bedankt voor de hulp!

erikgijsen20 (0), 10 jaar geleden

ik laat je weten of dat het is trouwens.

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

Probleem zit waarschijnlijk in de verbinding tussen het distributieriemwiel en de krukas. Zou er ffe voorzichtig mee zijn en niet mee doorrijden.

erikgijsen20 (0), 10 jaar geleden

we hebben het over de poelie van de vsnaar. ik heb hem er nog eens afgehaald en gekeken of hij juist bevestigt was in dit was het geval. motor lekt niet loopt perfect. Ik denk dat dit euvel alleen te verhelpen valt met een geheel nieuwe krukas. Dus ik denk dat hij maar de verkoop in gaat.

audia4 (0) PRO, 10 jaar geleden

als je de poeli los haalt kijk je nog niet tegen de krukas aan, maar tegen het riemwiel van de distributie.

tussen het distributieriemwiel en de krukas zit een spie en een vlakke passing. daar zit jouw probleem. komt vaker voor namelijk. goede garagebedrijven hebben een setje om dit vlak op te zuiveren zonder de motor uit te bouwen.

erikgijsen20 (0), 10 jaar geleden

dan ga ik toch maar langs de garage hopelijk is het dat. Ik zal even posten als het probleem hierdoor is opgelost.

bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.