Volkswagen Passat: dashboard verwijderen, printplaat

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine

Ook ik heb soms spookproblemen met het dashboard. Verlichting klok en toerenteller vallen uit, meters wijzen te hoog aan, controlelampjes doen raar etc. Nu heb ik al gelezen dat je dan de printplaat moet verwijderen en controleren op scheurtjes en slechte soldeerverbindingen. Vandaag was ik zover dat ik de zwarte cover verwijderd had en het klokkenpaneel wel los had maar ik kon het niet verwijderen. Wat is de truc? Het lijkt alsof het aan de achterkant nog vast zat. Hoe moet je dat klokkenpaneel eruit trekken? En zijn er dan nog voorzorgsmaatregelen te nemen? En daarna, hoe krijg je netjes die printplaat uit het klokkenhuis? Ik was even op de sloop en werd nogal moedeloos van de klokkenpanelen die ik in weliswaar nog wat oudere passats tegenkwam.

hein.staverman

Geplaatst door hein.staverman (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Tellerkabel zal er af moeten en die kun je loshaken van onder de motorkap bij de wissermotor.
paneel uit elkaar halen wijst zichzelf en dan kun je alle meters uit de print trekken en kun je de printplaat controlren en loszittende soldeerpunten op nieuw doorsolderen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.