Volkswagen Golf IV: defect airco

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9tdi

Mijn airco heeft het vorig jaar begeven nadat ie op een 'illegale' manier werd bijgevuld. Bij het vullen uit een soort van gasfles (voor koelkasten) kwam er ineens ergens onder mijn motorkap licht rook vandaan.

Sindsdien doet mijn airco het niet meer. Heb gisteren een andere aircopomp aangesloten op een stekkertje waar mijn huidige aircopomp is aangesloten, maar die aircopomp gaf geen kick. Dus waarschijnlijk is er niets mis met mn aircopomp maar met mijn bedrading. Wie o wie heeft hier verstand van?

abdelilah

Geplaatst door abdelilah (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jogr63 (0), 13 jaar geleden

Als ik je verhaal lees kan ik me voorstellen dat de druk in je systeem niet goed is of er is helemaal geen druk meer wegens een lekkage, en dit wordt opgemerkt door de druksensor waardoor de pomp niet aangestuurd wordt.

abdelilah (0), 13 jaar geleden

[quote=jogr63]Als ik je verhaal lees kan ik me voorstellen dat de druk in je systeem niet goed is of er is helemaal geen druk meer wegens een lekkage, en dit wordt opgemerkt door de druksensor waardoor de pomp niet aangestuurd wordt.[/quote]
Is dit makkelijk te verhelpen?

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

ja, je airco door een airco specialist te laten vullen en vaccumeren.
voor het zelfde heb je een lekkage in je systeem en of je filter nog goed is nog maar de vraag.
Het hoeft niet al te duur te zijn.
(servicebeurtje is vaak ronde de € 120,- excl filter/droger)
als er geen druk in je systeem zit dan slaat je pomp niet aan.

sinterklaas (0), 13 jaar geleden

laat die gasflessen voortaan achterwege,
goedkoop is duurkoop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.