Volkswagen Golf : Deur rechtzetten

Het is me opgevallen dat bij mijn 3-deurs Golf 4 de bestuurdersdeur aan de achterkant lager hangt dan de voorkant.
Dit zie je goed aan de stootstrips die erop zitten.

Kun je de deur zelf recht zetten of dit beter laten doen ?

bvd

Ray711

Geplaatst door Ray711 , lid sinds 19 jaar geleden

11 Reacties

musti8026, 16 jaar geleden

mischien moet je die twee pennen in de scharnier punt vervangen

Mark7308 PRO, 16 jaar geleden

Niet aan de deur hangen als je uitstapt... Hefboom werking dus er kunnen aardig wat kilo's druk op de scharnieren komen te staan.
Beste kun je even langs een autoschadebedrijfje rijden. Die geven er even een flinke ruk aan en stellen de slotvanger af. Mag niet teveel (waarschijnlijk niets) kosten.

arie549 PRO, 16 jaar geleden

de welbekende kwaal bij de golf 3 drs, niks vervangen.......


kun je prima zelf, je bent nodig een krik en een blokje hout.

deur openen, en daarna krik omhoog draaien met het blokje hout tussen krik en deur. dan voorzichtig iets op krikken en af en toe deur even sluiten om te kijken of hij naar de zin hangt.

simpel klusje en zelf prima te doen

WimB12260, 16 jaar geleden

De oplossing van Arie werkt mijn inziens alleen maar als de deur in de gesloten positie wel recht hangt.

Mocht je het volgens de wijze van Arie gaan doen kun je goed zien door de deur een heel klein stukje open te doen en weer in het slot te drukken, je ziet dan de deur iets zakken of omhoog gaan...

Mocht hij nadat je hem omhoog heb staan krikken niet meer dicht gaan, niet zenuwachtig worden, maar even je slot nakijken, de pal van de vergrendeling even zover mogelijk naar beneden drukken en kijken of ie dan wel dicht gaat.

Succes,

Wim

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

arie heeft gelijk wim....

zo werkt het inderdaad.. een schade hersteller doet precies het zelfde.... al met al 10 min werken, en niet te bang zijn.

paul,

WimB12260, 16 jaar geleden

Dat weet ik, maar dat zeg ik toch ook?? Maar wel alleen als de deur is gaan hangen, door van die mensen die gaan staan ouwehoeren hangend op de deur.

Of zit er bij het schanier geen stelmogelijkheid in de deur? Voor zover ik weet namelijk wel, en dit kun je niet met die truk oplossen.

M.vr.gr. Wim

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

wim...

dit onstaat niet doordat mensen op de deur gaan hangen oid, doordat deze deur behoorlijk in omvang is, brengt dit natuurlijk enig gewicht met zich mee! waardoor deze met de tijd gaat doorhangen... er valt niks aan te stellen, slechts enkel op te lossen doormiddel van de krik er onder en hem op te lichten...

paul,

WimB12260, 16 jaar geleden

haha, communicatie blijft soms lastig... Paul, je probeert me nu iets te vertellen wat ik zelf ook bedoelde... Maar goed, geeft niet.

Wat ik alleen nog niet helemaal duidelijk heb, indien het punt waar de deur in vergrendelt verkeerd gesteld staat kun je de deur omhoog duwen, maar indien deze in het slot valt zal hij hierdoor weer naar beneden getrokken worden.

Voor zover ik weet helpt deze oplossing namelijk alleen maar als de deur in gesloten positie goed zit, maar in open positie iets te laag hangt.

Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb omschreven...

Groeten Wim

P. Kelder PRO, 16 jaar geleden

hahaha :)

de bedoeling is: de deur op te krikken tot net over een bepaalt punt, klink raar maar tot letterlijk een kraak! dit is nu namelijk net het punt dat men zegt... ik begin er niet aan.. nadien sluit de deur weer geheel normaal en hangt nadien ook weer in z'n normale positie....

paul,

WimB12260, 16 jaar geleden

klopt helemaal Paul!

Ray711, 16 jaar geleden

bdankt voor de info ;

De deur hangt ietsje scheef als hij dicht is, valt wel goed in het slot.

is er aan het scharnier niets te stellen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.