Volkswagen Golf 2 1.6: diagnose homokineten

Bouwjaar: 1989

Dag,

hoe kan ik makkelijk zien welke homokineet van welke aandrijfas een tikkend geluid geeft? Dit weekend de linker aandrijfas vervangen, want ik hoor een tikkend geluid in een bocht naar rechts. Maar het tikken blijft en word sterker als je langer rijd. Voelen is toch geen optie als de auto stil staat?
En heeft de afstelling van de camber er iets mee te maken? Deze staat nu maximaal aan de linker kant. Is het vervangen van losse homokineten op een as een beetje te doen of is daar speciaal gereedschap voor nodig? alvast bedankt,
Barrie

Barents

Geplaatst door Barents (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

vanzanten (0) PRO, 19 jaar geleden

heb je de aanddrijf as vervangen door een sloop exemplaar? losse homokneten is wel te doen, maar is wel een smeerpoetserij met al dat vet. lijkt mij dat de afstelling van het camber los staat van dit getik. als je zeker weet dat de nieuw gemonteerde aandrijf as goed is, ligt het probleem zeker aan de andere kant. success

Barents (0), 19 jaar geleden

Ja, Arie, je had helemaal gelijk, de rechter as was de boosdoener, de homokineet bij de uitlaat was kurk droog. Zegt genoeg, eigenlijk. Een ruilexemlaar heeft het probleem keurig opgelost!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.