Volkswagen Golf II: Schakelplus van radio

Bouwjaar: 1988

Hoi,
Moet binnekort en radio inbouwen in bovengenoemde auto maar weet nog niet of deze een schakelplus heeft of dat ik deze zelf moet trekken.
Misschien dat iemand hier op dit forum het wel weet?
B.v.d. Noel

Noel8200

Geplaatst door Noel8200 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Paulus8636 (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi. GolfII van 88 heeft geen geschakelde plus. Stekker van radio heeft drie draden: bruin=massa, rood-wit=constante plus, grijs-blauw=met verlichting geschakelde plus. Met deze draad kon je bij ouwe radio's de displayverlichting mee laten gaan met de stads- en dimlichten. Een via het contactslot geschakelde plus kun je makkelijk weghalen van de voeding van de achterruitverwarming. Maak de aftakking achter de schakelaar want die zit vlakbij de radio en de bedrading is dik genoeg voor een radio erbij. De draad is geel-violet als ik het goed heb. Effe zoeken met een proeflampje en je weet het zeker.

Succes
Paul

Noel8200 (0), 19 jaar geleden

Oke, bedankt.
Weet ik wat me te wachten staat.
Greetz, Noel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.