Volkswagen Touareg: Differentieel niet goed van Touareg

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 T5

Soms als ik de bocht doorga (zowel links als rechts) lijkt de differentieel niet goed te functioneren. Het is net of bij 1 van de wielen de rem er met korte stoten opgaat. Als ik even stop en de DIff knop op "low" zet hoor en voel je een klein schokje en is het net of dat er iets ontgrendeld wordt en dan is alles weer normaal.
Dit gebeurt een paar keer per week. Het probleem bestaat al zeker een jaar, diverse specialisten hebben zich het hoofd er al over gebogen.
Meestal als ik ermee naar de garage ga doet het probleem zich niet voor. Ik hoop / denk dat het niet meer dan een sensor is. Uitlezen heeft geen resultaat opgeleverd.

Mijn dank is verbluffend,

Luuk

Luuk U

Geplaatst door Luuk U (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Hebben ze ook gecontroleerd of de sofware van motor en van versnellingsbak en van je tussenbak up to date is?
Stonden er helemaal geen storingen in het systeem?

Luuk U (0), 13 jaar geleden

Er staan geen fouten in het systeem.. Ik heb er nu wel een probleem bij. Ook tijdens het tijdens het rijden begint de auto te schokken..... niet altijd maar wel steeds vaker :-( Als ik de auto laat uitrijden in "Neutral"(vrij) blijft hij schokken. Wordt een beetje hopeloos en zit eraan te denken om hem weg te doen

Luuk

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Blijft lastig zo achter de pc beoordelen en zonder foutcode's,maar probeer eens een nieuw brandstoffilter.En hoe is de stand van de software waar ik het over heb gehad? Laat dat ook even controleren,en met de testkast kan een (v.a.g.) garage bepaalde waardes uitlezen/controleren en misschien op die manier tot een conclusie komen.

Luuk U (0), 13 jaar geleden

Blijkt tussenlager van de aandrijfas te zijn. Opgegeven reparatie prijs : onderdelen €900,- + werkloon.

Met dank voor de bijdrage. :-)

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Ok,bedankt voor de oplossing.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.