Volkswagen Golf: distributie (hulpas)

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800cc

golf 2, 1800 cc carb (zo een problem pierburg geval) Motortype GU, heb een heel lelijk geluidje die volgens mij van de hulpas afkomstig is!! spanrol is het niet, heb de distributie + spanrol zo'n 1000 km geleden vervangen. ik weet niet hoe ik jullie dit geluid moet voorstellen maar het is zo een scherp, licht krakend, roulement achtig gebral ;-).. ik vermoed de lager van de hulpas!? Ik panikeer NOG niet maar dat gaat niet lang meer duren, heb echt geen zin dat mijn distributie innéén draait,
oh by the way, kan iemand mij uitleggen hoe ik de automatishe choke van dat ding deftig kan afstellen vooralleer ik er met mijn hamer op tewerk ga!!

mvg en hartelijk bedankt aan allen die mij kunnen helpen!

Dave-77

Geplaatst door Dave-77 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Als ik dat zo hoor heb je hem te strak staan. Als je de rollen etc ook niet vervangen hebt met de disriem, willen deze behoorlijk lawaai geven als je de riem te strak hebt...
Ik spreek uit ervaring... ;)

M.vr.gr.
Sjoerd

Dave-77 (0), 17 jaar geleden

heb ik ook al nagezien maar kan hem een kwart verdraaien.

Dat vervelend geluidje is nog erger als ik mijn riem te slap aanspan, als ik hem zeer strak aanspan dan verdwijnt het, maar dat kan ik niet maken, teveel is niet echt gezond denk ik

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Neej, dat is het ook zeker niet! En helaas heb ik hier geen gedetailleerd plaatje van die disriem... Sorry. En wat dat geluid verder kan zijn? Ja, toch vaak spanrol... hoe heb je die gecontroleerd?

M.vr.gr.
Sjoerd

Dave-77 (0), 17 jaar geleden

wel ben begonnen met het meest sympele, v-snaar eraf gegooid, hopend dat het van de alternator of waterpomp voortkwam, had ik veel liever gehad, ma ja, dan ff disrtributie nagechekt, deze lijkt mij ok, op dat vervelend geluidje na natuurlijk, riem staat niet te strak of te zwak, heb dan ff een lange schroeven draaier tegen mijn oor geplakt, en heel de distributie afgeluisterd, en het geluid komt het scherpst uit ter hoogte van de hulpas, de spanrol die er juist links boven staat hoor ik bijna niet draaien (nieuwe). de wagen heeft er 216.000 op zitten, gebeurt het vaak dat de hulpas lawaai produceert??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.