Volkswagen Golf: distributie riem / kleprubber nu pieptoon? 2.0 gti 16V?

Bouwjaar: 1995

Hallo,

pieptoon die de remmen veroorzaken (aanlopen wellicht vooral als schijven iets warmer zijn) zal ik met APK eens na laten kijken, bedankt voor reacties. remmen achter piepen als de auto bijna stilstaat zonder te REMMEN! dus uit laat lopen tot stilstand begint hij te piepen.

Het betreft een 2.0 gti 16v.

heb een paar weken terug alle 16 kleprubbers laten vervangen bij de vr6specialist. Tevens ook de distributieriem + rol. Auto loopt verder prima. alleen hoor ik nu ook een iets piepend geluid als ik vanuit stationair iets gas geef en waar laat terug komen, hij komt naar mijn idee wel uit het blok zelf. Want alle riemen heb ik nagelopen, multi and dynamo even met teflonspry getest, die waren het niet, Kap van distribuytie eraf gehaald, ook hier komt naar mijn idee het geluid niet vandaan. (streep van spanrol zit ook prima in het midden van riem) Schalen van de nokkenassen zijn zowiezo wel op dezelfde plek weer terug gekomen. Wat kan dan toch deze toon veroorzaken? Of moet het weer inlopen?

brt1462

Geplaatst door brt1462 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Wat die remmen betreft... Zeer normaal. Je kan er een speciaal vet tussen doen zodat ze niet piepen. Een andere oplossing om het piepen tegen te gaan is ze aan de zijkanten schuin afvijlen.

Wat het gepiep uit de motor betrefd... Ik zou toch aan je multiriem denken. Is deze lange tijd geleden vervangen? Of is deze misschien van het merk Gates? Vraag Harry Dok maar eens wat hij van dat merk vindt!! Hehe

Succes

brt1462 (0), 18 jaar geleden

frederik, mogen de remblokken dan altijd iets aanlopen? Moeten deze niet altijd iets los liggen?

multiriem is niet vernieuwd. en heef het voorheen nooit gedaan. maar deze riem is natuurlijk wel gedemonteerd en weer gemonteerd na vervanging van distr. riem. Die riem is het niet. Het geluid komt daar ook niet vandaan. Misschien dat de nieuwe kleprubbers iets een fluitend geluid produceren bij iets gas geven (900-2000rpm), omdat ze nieuw zijn?

brt1462 (0), 18 jaar geleden

aub iemand nog een suggestie over fluittoon na dist. riem vervanging en kleprubbers?

Fredo (0), 18 jaar geleden

het gepiep is gewoonlijk moeilijk te lokaliseren hoor. Vervang hem anders voor de zekerheid maar eens en span hem goed op. Voor de kosten zal je het niet moeten laten hoor, want zo duur is dat niet.

Wat die remmen betreft, ik had je topic niet zo goed gelezen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe hard het gepiep is. Maar je stelde al dat het alleen bij warme remmen is...
Veel succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.