Volkswagen golf III: Na wissen ramen wazig/ vettige voorruit ondanks schoonmaken

Bouwjaar: 1997

Hallo, sinds de aankoop van mijn tweedehands auto heb ik een probleem als het iets geregend heeft en ik wil de wissers van de voorruit gebruiken.

Na 1-2 keer heen en weer gaan van de wissers krijg ik een streperig/wazig/vettig voorruit.
Ik heb de ruitenwissers hierop vervangen dit heeft geen baat gehad, ik heb de voorruit meerdere malen schoongemaakt met autoshampoo geen effect.

Weet er iemand een goede en blijvende oplossing??

zomaariemand

Geplaatst door zomaariemand (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ruit schoonmaken met doek en pure spiritus tevens het rubber van de ruitenwisserbladen ook doen, in autoshampo zitten waxprodukten die een mooi glansje op de lak achterlaten (en dus vettig zijn) Ruiten moet je dus niet met autoshampo schoonmaken.

buzzin (0), 18 jaar geleden

Glasreiniger (glasex) wil ook nog wel eens helpen.
Ik heb het zelfde als ik weer eens door de wasstraat ben geweest. (goede wasstraten geven een alcohol doekje voor je ramen om de wax er af te halen)

RoelV (0) PRO, 18 jaar geleden

Als het goed is moet dit waslaagje op een gegeven moment ook zelf verdwijnen. Kijk eens of dat ook gebeurt, want nieuwe ruitenwissers kunnen nog wel eens een soort waas achterlaten.

gerritr3643 (0), 18 jaar geleden

Het beste kun je een aardappel nemen, deze door midden snijden en met de vochtige kant je raam boenen. Dan gaat alles eraf. Daarna schoonmaken met (het liefst) een foam raam reiniger.

dennis2125 (0), 18 jaar geleden

als dit alles nog niet lukt zou je de ruit kunnen laten vervangen. na verloop van tijd kan de toplaag van een ruit door kleine steenslagjes (witte puntjes) slijten. gegroet helderzicht

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.