Volkswagen Passat: distributieriem passat variant 1800 66kw

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800 monopoint

Hoi mensen, sinds een jaar hebben we bovenstaande auto. 235.000km en geen aanwijzing dat de distributieriem ooit is vervangen. Ik heb zojuist het kapje aan de bovenzijde er af gehaald en de riem ziet er niet slecht(rafelig/scheurtjes) uit.
1-Is het toch aan te raden om deze, met spanrol te vervangen?
2- kan dat bij deze auto zonder brug?
Eerder vertelde iemand dat dit met een krik moest, wat is de rol van deze bij deze handeling??
3 Op dezelfde online shop zag ik een riem- en spanrolset voor ca 32 euro en voor ca 70 euro. Met dezelfde onderdeelnrs.. Waarin kan het onderscheid zitten??

enfielddnepr

Geplaatst door enfielddnepr (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Tiguan (0) PRO, 12 jaar geleden

als je de historie van de auto niet kent en geen boekje aanwezig en je vertrouwd het niet zal ik het maar compleet vervangen. heb je de link voor online-shop.

Heel wat topic over je passatje…? Is de rest wel oke met de auto.

enfielddnepr (0), 12 jaar geleden

Het is een fijne auto, niet alles doet het maar daar is over heen te komen. We verzorgen het met de strd nieuwe dingen(olie en filter, luchtfilter etc) maar dit lijkt me ook wel belangrijk, het zou zonde zijn als ze hierop stuk loopt.
GHoop op antwoorden op de vragen..

enfielddnepr (0), 12 jaar geleden

http://www.mister-auto.nl/fl/tandriemset...

hierboven ene link van een online shop.
Uiteraard wil ik niet stiekum de verkeerde set bestellen..
Iemand vertelde me dat het wisselen van de riem met een krik moest gebeuren.. maar wat de rol ervan was?? moet je onder de auto kruipen?

enfielddnepr (0), 12 jaar geleden

De rol van d e krik is me niet duidelijk maar er ligt een eniwue riem omheen! een speciaal gereedschapje voor het aantrekken van de spanrol was handig geweest maar het is zo ook gelukt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.