Volkswagen Passat 1.9TDI: distributieriem vernieuwen, .........

Bouwjaar: 2000

Hoe moet ik beginnen met het vervangen van de distributieriem, van deze auto. De motor ligt in lengterichting van de auto. en de krukaspoelie ligt ongeveer 1 cm van de radiateur verwijderd. Het lijkt wel of de radiateur (lees bumper) compleet verwijderen moet om erbij te kunnen. Wie heeft tips of opmerkingen.

Alvast bedankt.
Is er trouwens een vraagbaak van deze auto's, (na 1998)??

Ralf_Jensen

Geplaatst door Ralf_Jensen (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Buper moet eraf, daarna kan het hele front in servicestand gezet worden en heb je genoeg ruimte om de distributie te bereiken.

Op de volgende topic heb ik aangegeven hoe je de Audi A4 in servicestand zet. Bij de passat zou dit nagenoeg hetzelfde moeten zijn.

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

succes

Ralf_Jensen (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Harry, Ja het is een tijdje gelden alweer, en ben dus vergeten te melden en/ of het gelukt is.
En jawel, het is gelukt. Ik kon inderdaad met mijn bureaustoel voor de auto gaan zitten sleutelen. Lastig is het als de Passat een airco heeft, dan kun je namelijk niet de gehele front afschroeven, of je moet de airco legen en weer vullen. Maar vriendelijk bedankt. Het was een goed tip.

koen6346 (0), 18 jaar geleden

airco hoef je diet leeg te laten, ik schroef de condensor er altijd af met de slangen er nog aan, dan kun je hem mooi aan de kant leggen, en meestal pak ik er heel het front compeet af, 10 minuutjes meer werk maar heb je veel meer ruimte

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.