Volkswagen Polo: Distributieriem verspringt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9d AEF

Bij een polo 1.9d AEF verspringt de distributieriem. Ik verdacht in eerste instantie de spanner, dus hiervoor een nieuwe gemonteerd. Het probleem leek hiermee verholpen. Na een korte proefrit was nog steeds alles goed, totdat hij 2 min. stationair stond te draarien. Hij begon weer te sputteren en te roken. Na controle bleek dat de pomp een tand versprongen was. Zit nu zelf aan de pomp of de verstuivers te denken, maar ik weet niet goed bij welke ik zal beginnen. Heeft iemand zoiets al vaker meegemaakt of een idee waar het anders nog in kan zitten.

Bvd,

Paul

Willems12135

Geplaatst door Willems12135 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Krukastandwiel kontroleren de bout loopt los en dan slaat de spie/tandwiel uit.

Gr. Harry

Willems12135 (0), 13 jaar geleden

Krukastandwiel is niks aan te zien, het is nu ook alleen de pomp die versprongen is.

Kevermotor (0), 13 jaar geleden

Paul,

Is de distributieriem over de hele lengte in een goede conditie ?

Draait de injectiepomp "makkelijk" rond ? Heb je deze nog "met de hand" rondgedraaid ?

Zijn de klembouten van de poulie van de injectiepomp aangedraaid ?

Groeten, Alfred.

Willems12135 (0), 13 jaar geleden

De distributieriem en spanner zijn vervangen nadat hij de vorige keer versprongen was. HIj ziet er nu ook nog goed uit. De klembouten van de pomp zitten vast, het is echt het tandwiel dat een tand versprongen is. Ik heb de pomp niet met de hand rond gedraaid, maar als ik de motor aan de krukas rond draai dan zit er niet echt een zwaar punt in (afgezien van de compressie). Komt het misschien vaker voor dat deze pompen kapot gaan ?

Gr. Paul

Willems12135 (0), 13 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Ik heb de pomp en de verstuivers eruit gehaald en laten testen. De pomp was in orde. De verstuivers zijn schoongemaakt en getest, maar werden ook goed bevonden. Waarschijnlijk heeft er toch vuil in 1 van de verstuivers gezeten, waardoor deze af en toe niet opende. Alles weer gemonteerd en het probleem is niet meer voor gekomen.

Kevermotor (0), 13 jaar geleden

Paul,

Begrijp ik het nu goed dat de oorzaak van het probleem toch niet lag in het verspringen van de distributieriem of het krukastandwiel, maar werd veroorzaakt door vuil in een van de verstuivers ?

Heb je ook het brandstoffilter vervangen ?

Groeten, Alfred.

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Heeeeeeeeel apart.

Gr. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.