Volkswagen Golf: distributieriem vervangen?

Bouwjaar: 1992

hallo,
mijn golf2 1.6 cl uit 1992 heeft er nu 160.000 km opzitten. Hij is tot 4 jaar terug (toen 136.000 km) altijd dealer onderhouden geweest. Maar nu blijkt dat deze nog nooit is vervangen, alleen gecontroleerd. het schijnt dat er geen termijn voor het vervangen van een distributieriem bestaat.
De laatste jaren is deze riem dus niet meer gecontroleerd en mijn vraag aan jullie is of dit niet z.s.m. moet gebeuren gezien de leeftijd van de riem. Ikzelf ben denk ik niet in staat de riem te vervangen (ben niet al te technisch) maar misschien kan ik deze wel controleren? En hoeveel gaat mij dit ongeveer kosten als ik het bij een garage laat doen?
groeten,Dirk

dircus

Geplaatst door dircus (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Fredo (0), 19 jaar geleden

Laat je distributieriem vervangen in een garage. Ze vragen er wel wat voor, maar als je riem het begeeft, kost het je nog veel meer. Vraag wel om de spanrol en de looprollen mee te vervangen. Heb ooit een Passat (2.0i) gehad van 1992. Na 150000km heb ik de riem laten vervangen, zonder spanrol te vervangen en een week nadien stond ik op de pechstrook met grote kosten tot gevolg.

Rik9817 (0), 19 jaar geleden

Ben je zeker dat dat aan een spanrol lag? Zijn er geen andere fouten gemaakt?

Fredo (0), 19 jaar geleden

Ja, garagist heeft het me achteraf zelf laten zien. Spanrol had ervoor gezorgd dat de nieuwe riem a.h.w. was afgevreten. Hij heeft zijn handen gewassen in onschuld door te zeggen dat het niet gebruikelijk was van de spanrol mee te vervangen, maar ik weet nu wel beter. Zoek trouwens maar is op dit forum... Bijna iedereen raadt aan om bij vervanging van de distributieriem de spanrol en de looprollen te vervangen...

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

bij mijn beste weten gebeurt er niets meer dan dat de motor stopt bij een 1.6 benzine 8V van 1992 (golf II)als de riem knapt. (vandaar geen vervangingstermijn)

Nieuwe riem en je rijd weer rond.....

dircus (0), 19 jaar geleden

dat is goed nieuws Harry!
maar als ik de riem wel zou laten vervangen, wat zou mij dat ongeveer gaan kosten? of denk je dat het mbv een werkplaatshandboek en een dagje prutsen ook te doen is..

schnitzel (0), 19 jaar geleden

met een dagje moet het jou luken als je de spullen er voor heb

Audifreak763 (0) PRO, 19 jaar geleden

En in twee uurtjes ook wel.

MartijnGR (0) PRO, 19 jaar geleden

Een riem knapt sneller gezien de km's dan leeftijd overschrijding denk ik.... maar dat ligt erook aan hoeveel je rijdt natuurlijk ;-)

schnitzel (0), 19 jaar geleden

hij is a technisch zo als ie zelf zeg ! vandaar dat ik dag zeg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.