Volkswagen Golf: Draad ABS-signaal

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9TDi 130pk

Hallo allemaal,

Heb onlangs een VW Golf gekocht. Mooie auto en rijdt als een trein, maar natuurlijk had ik er nog graag het een en ander ingebouwd. Momenteel ben ik bezig met het inbouwen van een origineel volkswagen navigatiesysteem (MFD).

Het probleem dat ik heb is dat op het kaartje de aanduiding van de auto niet mooi over de weg beweegt. De lieve dame zegt me dus ook niet waar ik moet afslaan enzovoorts. Kortweg, het systeem werkt momenteel doodgewoon niet...

Na enig zoekwerk ben ik erachter gekomen dat ik de signaaldraden van de ABS-sensoren van beide achterwielen niet had aangelegd op het navi systeem. Nu is mijn vraag, waar kan ik die draden vinden. Volgens Elsa win zou het een groen-gele (van rechts achter) en een groen witte-draad (van links achter) moeten zijn. Klopt dit?? Alleen linksachter (aan de instap van de achterpassagier) vind ik 2 groen-witte draden! Zijn dit draden van de ABS sensoren achteraan?? Of weten jullie plaatsen waar het gemakkelijker is om deze draden te vinden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
Frederik

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

ricky (0) PRO, 17 jaar geleden

Waarschijnlijk heb je de snelheidssignaaldraad niet goed aangesloten,deze zit aan de stekker voor de radio (als ik het goed heb hoor,dus correct me if i'm wrong),weet niet uit mijn hoofd welke kleur.

Ricky,

Fredo (0), 17 jaar geleden

Beste Ricky,

snelheidssygnaal is normaal gezien goed aangesloten. Vroeger zat er in de auto een Navigatiesysteem MCD, dus het snelheidssignaal is origineel. Heb al geprobeerd om het snelheidssignaal aan te leggen op de 26-polige stekker van het navisysteem, maar helaas zonder resultaat...

Heb jij eventueel nog andere suggesties??

Alvast bedankt voor je reactie
Frederik

Fredo (0), 17 jaar geleden

Ik heb een aansluiting gemaakt van een groen-witte en een groen-gele draad naar mijn navigatiesysteem. Probleem was dat ik op meerdere draden stootte. Bijgevolg, de navi werkt nog altijd niet zoals het zijn moet. Kan iemand me helpen met het zoeken naar de signaaldraden van ABS links en rechts achter???

Hoe kan ik beide signaaldraden herkennen? Eventueel meten?? Spanning tussen draad en massa terwijl ik rijd? Alvast bedankt voor de reacties...

mvg
Frederik

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

heb je die navigatie ook moeten inleren ????, ik weet van een becker, waarbij je een bepaald traject moet rijden om het aantal pulsen in te leren op de navigatie.

Was een bepaald menu wat je moest kiezen, en dan rijden met een bocht naar rechts, bocht naar links etc zodat het snelheidssignaal zich kon aanpassen op de gegevens die hij van de sateliet kreeg.

Groeten Marcel

Fredo (0), 17 jaar geleden

Wat bedoel je met inleren? Ik heb ondertussen al wel een 60km gereden en je merkt duidelijk dat hij alleen nog maar zijn signaal krijgt van de sateliet en er wordt geen koppeling gemaakt naar zijn snelheidssignaal.

Toch bedankt voor de reactie.
Frederik

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, je moet hem dan het comando "inleren"geven, zodat hij op dat moment, met die proefrit zijn snelheidssignaal wat hij krijgt, kan koppelen aan de afgelegde weg die hij via de sateliet ontvangt. Je mag dan ook niet met spinnende banden rijden dat stuk, omdat dat de meting beïnvloedt.

Ik zeg ook niet dat het bij de jouwe perse ook is, maar zoek het even op in de beschrijving. Ik heb het namelijk zelf ook meegemaakt, dat een navigatie aangaf dat we 300 reden op de ringbaan in tilburg, ( 50 toegestaan, in een mercedes diesel) en de meest wazige reacties kregen van de nav. ( 1500 meter rechtsafslaan, 2 sec naderhand, indien mogelijk keren).

Groeten Marcel

Fredo (0), 17 jaar geleden

Bedankt, ik zal eens kijken. Op dit moment zie op op mijn scherm alleen dat ik off-road ben... Zou mooi zijn als het zo moest opgelost zijn.

bedankt voor de reactie. Ik laat zeker iets weten.
mvg
Frederik

Fredo (0), 17 jaar geleden

Marcel,
ik ben op zoek gegaan naar zo'n methode, maar die bestaat niet voor mijn origineel VW navigatie systeem. Dan maar de boel gedemonteerd... METEN is WETEN. En ja hoor, de verkeerde draden zijn aangesloten. Ik ben dus nog altijd op zoek naar de ABS-signaaldraad van het linkse en rechtse achterwiel. Dit zou een geel-groene en een groen-witte draad moeten zijn. Heeft er misschien iemand ongeveer een idee waar ik moet zoeken?? Tussen de leidingen die aansluiten in de waterkast of tussen de leidingen die direct door het schutbord in het interieur komen?

Alvast dank voor alle reacties
Frederik

Fredo (0), 17 jaar geleden

Heb draden gevonden (was wel effe zoeken). Werkt perfect. Dank voor de reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.