Volkswagen Golf V: Draad trekken vanaf zekeringskast

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Ik wil een gps tracker in mijn golf 5 installeren. De plus en min draad van de gps tracker moet ik ergens aansluiten, maar weet niet wat de makkelijkste en snelste manier is.

Mijn eerste idee is om een constante plus draad te trekken vanaf de zekeringskast (links van de stuurkolom). Echter ik weet niet hoe ik dit moet doen (heb dit nog nooit gedaan). Moet ik dit vanaf een lege plek doen, en vanaf welk nummer dan? En moet je dan nog een extra stekkertje of iets dergelijks kopen om een nieuwe draad op een lege plek te zetten? Wat voor zekering moet je dan gebruiken (hoeveel ampere)?
Ik weet wel dat deze zekeringskast erg lastig bereikbaar is. Het nadeel is dat de achterkant van de zekerskast moeilijk bereikbaar is. Of zijn er misschien nog andere mogelijkheden? Ik heb ook nog aan de draden gedacht bij de radio, maar het nadeel is dan dat een potentiele dief die de radio losmaakt, snel ziet dat er ook een gps tracker aanwezig is.

Heeft iemand ook nog advies waar ik de min (aarde) draad op kan aansluiten? Ook vanaf de zekeringskast?

Nog andere tips m.b.t. het installeren van een gps tracker. (bijv. de verschillende opties met betrekking tot de plaats?)

nasheq

Geplaatst door nasheq (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

dan trek je er toch een rechtstreeks van de accu met een zekering er tussen , of vanaf contctslot één waar altijd spanning op staat uiteraard ook met zekering er tussen, massa kun je vinden onder het daschbord aan de carrosserie, zou hem achter het daschbord duwen
succes

nasheq (0), 13 jaar geleden

Deze voorgestelde oplossing lijkt me niet makkelijker. Toch?

Heeft iemand een beschrijving vanaf welke plaats ik in de zekeringskast een constante plus draad kan trekken en hoe ik dit moet aansluiten in de zekeringskast?

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

als je dit niet wilt haal de zekering kast los en meet waar constant plus op staat en sluit daar een draad met zekering op aan.

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

[quote=nasheq]Of zijn er misschien nog andere mogelijkheden? Ik heb ook nog aan de draden gedacht bij de radio, maar het nadeel is dan dat een potentiele dief die de radio losmaakt, snel ziet dat er ook een gps tracker aanwezig is.

Heeft iemand ook nog advies waar ik de min (aarde) draad op kan aansluiten? Ook vanaf de zekeringskast?
(bijv. de verschillende opties met betrekking tot de plaats?)[/quote]
die andere mogelijkheden geeft jan je ook. Hoe makkelijker het te installeren is,hoe makkelijker voor het dieven gilde om het eruit te slopen...
Ik vind het contactslot nog nieteens zo raar,is het ook mooi weggewerkt. Als je perse in de zekeringkast iets wil,moet je met een spanningszoeker op zoek gaan naar een constant +.

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

de ww zit weer op één lijn

nasheq (0), 13 jaar geleden

Dank voor suggesties.

Volgens deze post kan ik het op positie 16 aansluiten.
http://www.vwforum.nl/how-to-info-f39/ge...
Ik denk dat een zekering-bypass een makkelijke oplossing is om er iets op aan te sluiten. Echter het dieven gilde wordt het dan wel erg makkelijk gemaakt.

Ga het eerst maar eens proberen bij het contactslot. Verstoort dit niet het CAN-BUS systeem?
Tips/handleidingen indien aanwezig zijn welkom...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.