Volkswagen Golf IV: draagarm golf 4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 tdi

ik had een vraag. mijn draagarm rubber ligt eruit aan de voorzijde het achterste rubber. maar kan ik de draagarm los draaien en bij het fusee die drie kleine boutjes los draaien en dan het draag er tussen weg hallen of moet de aandrijfas los en het lagerhuis en alles? want ik haal het liefst zo snel en makkelijkst hem eronderweg dan perst een maat van mij er nieuwe mvg danny

eip

Geplaatst door eip (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

in eerste instantie zo proberen wil het niet zal de centrale moer van je aandrijfas losmoeten om de veerpoot verder naar buiten te drukken maar de as zit behoorlijk vast in de naaf bij een golf 4 begin er alleen aan met goed gereedschap en niet op de as gaan slaan met een hamer gaat kapot moer wil er niet meer op dan is speciaal gereedschap voor bij dealer

jos-br (0) PRO, 15 jaar geleden

Je kunt de draagarm er aan beide zijden uithalen door eerst de twee bouten eruit te halen, de drie boutjes van het fusee los te maken en de draagarm er naar beneden uit te trekken. Je moet de auto wel weer uitlijnen aangezien de drie boutejes in sleufgaten zitten.(deze zijn te verstellen)

Jos.

eip (0), 15 jaar geleden

maakt het ook weer uit hoe die fusee kogel eronder komt ? inverband met die sleuf gaten

Ernst Tempel (0) PRO, 15 jaar geleden

Het snelst gaat het als volgt:
aandrijf-as moeren los
stabilisator stang los
2 binnenste bouten draag-arm los (fusee kogel laat je vast zitten)
dan trek je het geheel naar buiten en dan vallen de draag-armen naar beneden
dan met een luchtbijtel de rubbers er uit bijtelen
en de nw rubbers er met een bussen set weer intrekken

succes gr. E.Tempel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.