Volkswagen Passat: draagarmen terugroepactie passat

Bouwjaar: 2005

Ik heb vorig jaar een oproep gehad om mijn draagarmen (onderste voorste) te laten controleren bij de dealer, na controle bleken deze goed te zijn. Dus niets aan de hand.
Nu zijn deze (half jaar later) wel aan vervanging toe de dealer zegt nu echter dat deze niet meer onder de coulance vallen omdat deze terugroepactie tijdelijk was???
Het gaat hier wel om de draagarmen die in aanmerking kwamen voor de terugroepactie. Dealer heeft nog gezegd contact op te nemen met de importeur en zou mij terugbellen.
Wie kan mij hierbij helpen???

an308

Geplaatst door an308 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

gerard3569 (0), 18 jaar geleden

Ik rijd ook een passat die onder die coulance valt (viel volgens VW) en ik ben ook bang dat ze bij mij bij een bepaalde km stand gaan klapperen. Maar het blijft een zwak (slijtage) punt van deze auto wat feitelijk erkend wordt door de terugroepactie van deimporteur. Terugroepactie is ''tijdelijk'' maar dat onderdeel is structureel onderbemeten dus dat correspondeert niet echt met elkaar. Dus vooral blijven zeuren bij die dealer en anders je rechtbijstand of de consumentenbond erop zetten. Laatst nog een VW monteur in Haarlem gesproken die erkent dat ze bij bepaalde bouwjaren (1998/1999 VW Passat, Audi A4 en A6)en bij bepaalde km standen allemaal voortijdig aan vervanging toe zijn, vooral de zwaarder diesels... In het ergste geval kunnen ze uit het draaipunt komen en dan heb je een zwenkend voorwiel met alle gevolgen van dien bij 120 Km/h, hiervan is overigens een geval bekend bij een Audi A6 die bij Brinkmann in IJmuiden in onderhoud was...
Overigens heeft Brinkmann Haarlem bij een vriend van me die een Passat TDI 1999 rijdt vorige maand driekwart jaar na de coulance twee nieuwe draagarmen eronder gezet, gratis, zo kan het dus ook.

an308 (0), 18 jaar geleden

Nou ik kan je zeggen dat de lui van mijn dealer een stuk minder klantvriendelijk zijn. Ik doe mijn best maar zie het niet zonnig in, passat is een prima auto maar ik ben die kosten van die draagarmen spuugzat, in twee jaar tijd bij elke APK 1 of twee draagarmen moeten vervangen plus overige kleinere onderdelen aan de voorwiel ophanging (stuurkogel etc...).
Ik ga er alles aan doen om die kosten op de dealer te verhalen, de *******


P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

dit zou je even na moeten gaan!

draagarmen die binnen een jaar weer slijtage vertonen vallen onder garantie! en horen dan ook onder garantie vervangen te worden!

waarschijnlijk draai je wel op voor de montage kosten! hier over valt niet te discuseren dit staat duidelijk vermeld in de kleine lettertjes! in hun voorwaarden.

hou daar dus rekening mee...

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.