Volkswagen Golf: dribbelend wegrijden en weerstand versnelling.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 66kw 90pk

Wanneer ik de koppeling op laat komen "dribbelt" de golf vooruit. Wat is hiervan het probleem?? Is het alleen de koppeling die aangespannen moet worden of heeft het meerdere oorzaken....(koppelings platen e.d.) Ook de versnellingsbak schakeld soms niet lekker, vooral wanneer ik de auto in de achteruit zet voel je een duidelijk weerstand. Vooruit schakeld de auto wel goed.
Weet iemand wat een eventuele reperatie kost??
Gr.

MJ cabrio

Geplaatst door MJ cabrio (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Theo Sparenburg (10), 16 jaar geleden

Ik denk dat de koppelingsplaat vet is of dat de drukgroep kapot is. Gezien het moeizame schakelen naar de achteruit lijkt de plaat ook versleten. Zaak moet in ieder geval open. Het is raadzaam bij vervanging het geheel te vervangen (koppelingsplaat, drukgroep en druklager). Controleer ook de keering van de versnellingsbak op olielekkage en vervang deze kering zo nodig.
Vraag de kosten even op bij de dealer, een universeel autobedrijf en een fastfitter.



vr.gr. Theo

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.