Volkswagen Golf : Instrumentenpaneel Golf 3 km. stand wijzigen.

Ik las het korte topic over het willen wijzigen van de km. stand van een km. teller.

Dit verhaal werd door de moderator afgekapt omdat het zou afglijden naar illegale praktijken.

Op zich niks mis mee en ik juich die houding dan ook van harte toe!

Maar misschien is de moderator een beetje te snel geweest.

Er bestaat wel degelijk een manier om de km. stand legaal te wijzigen. Je kunt dit doen bij/via een bij de NAP aangesloten garagebedrijf.

In de NAP kan dan een vermelding geplaatst worden dat er op een bepaalde dag bij een bepaald voertuig met kenteken "huppeldepup" een ANDERE kilometerteller geplaatst is met kilometerstand "huppeldepup" en dat deze vervolgens is ingesteld op km. stand 160.000.

Op deze manier is in ieder geval voor welwillenden een mogelijkheid om veranderingen in een tellerstand aan te brengen welke op papier te traceren is.

Voornoemde kan OOK nodig zijn bij auto's waarbij de teller ineens op "hol" slaat en duizenden kilometers tegelijk gaat tellen. De Peugeot 205 met Jaeger-tellers zijn hier een bekend voorbeeld van.
Vermelding via een aangesloten bedrijf dat de op hol geslagen teller met km. stand huppeldepup is vervangen door een teller met km. stand "huppeldepup" is op zich niks mis mee.

Het lijkt me vanzelfsprekend dat de ombouw plaatsvindt bij zo'n bedrijf en dat men NIET ff een losse teller komt laten zien......

CORRECT ME IF I'M WRONG.......

Voor de rest is dat illegale gedoe idd te min voor woorden!
[url=http://imageshack.us][img]http://img219.imageshack.us/img219/1553/...[/img][/url]

Santa

Geplaatst door Santa (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik ben het helemaal met je eens Santa.
Ik hou ook echt niet van die illegale praktijken,maar het leuke van die topic is dat de vraagsteller de teller juist naar voren wil zetten,(moet van 100.000 naar 160.000),dus naar de originele km stand van de auto,dat is toch juist goed?
Het zou wel een slechte zaak zijn als de vraagsteller de tellerklok ongewijzigd gaat monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.