Volkswagen Golf II : Druk in onderblok Golf 2

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 8V PF

Ik heb een golf 2 die druk opbouwt in het onderblok. Carterontluchting is al schoongemaakt, en dan blijft t ook allemaal droog, totdat je hem vol belast dan begint ie de olie onder langs de peilstok uit het onderblok te duwen met de nodige luchtbellen. Haal ik de peilstok eruit dan spettert de olie tot op de slotvanger. Knijp ik de slang van de carterontluchting dicht dan word dit nog erger wat mij bevestigd dat de carterontluchting wel enige functie heeft, maar is dit genoeg? Voor de rest merk je niets, genoeg vermogen en geen olie bij de koelvloeistof ofzo.
wie kan mij helpen?!

mvg Joost

Joost1985

Geplaatst door Joost1985 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Heey die Joost..

Meet eens de compressie..

Als de carterventilatie niet verstopt zit, zou hij de compressiedruk ( door slijtage ) het onderblok in kunnen blazen.

Hoeveel olie verbruikte hij ? Als dat al aan de hoge kant is, vrees ik dat je motor zijn beste tijd achter de rug heeft gehad.

Gr Stefan

Stanis (0), 13 jaar geleden

Hoi Joost,
grote kans dat het je onderblok/zuigerveren zijn.
Zit er ook olie in je inlaat en gasklep???

Gr. Stanis

Joost1985 (0), 13 jaar geleden

Heej Stefan !

alles goed;)?
Ja dat willen we ook doen maar t gekke is dat ie eigenlijk veel te goed loopt , en t olieverbruik/ lekken valt ook mee, moet een liter in op 1500km.
Ja en idd de inlaat heb ik ook gekeken maar die is hartstikke droog verbazing wekkend genoeg voor een Golf!! Maar denk toch dat t een goeie zet is om de compressie eens te meten ja!
Bedankt voor jullie reactie!

groeten Joost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.