Volkswagen Golf I: Motor word erg warm

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Wanneer ik een stukje met mijn auto gereden heb (laten we zeggen 3 km) dan is mijn blok echt warm, warmer dan het hoort volgens mij.
Volgens de temperatuursensor zou het mee moeten vallen, net niet op de helft, maar voor het gevoel is het erg warm.
Een hele enkele keer gaat de ventilator wel draaien, maar als deze gaat draaien dan is dit niet langer dan 20 seconden.

Wat mij opvalt is dat de radiateur aan de bovenkant erg warm is, maar aan de onderkant niet.
Naar mijn weten kan het dan zijn dat er lucht in zit of dat de radiateur verstopt zit, maar beide lijkt mij onwaarschijnlijk.

Iemand enig idee waar dit aan kan liggen?

Sander MK1

Geplaatst door Sander MK1 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Of je maakt jezelf maar wat wijs, dat de fan niet lang draait wilt niks zeggen, deze zal aangaan als de meter tussen half en 3/4 op het dashbord staat..

Dat de radiateur gedeeltelijk koel blijft kan ook betekenen dat de thermostaat nog niet geopent is..

Laat hem eens lopen tot de meter verder stijgt, hou het wel even in de gaten, hij moet niet het rood in lopen, kijk dan eens of de fan aanslaat en of de radiateur dan wel goed warm word.

Sander MK1 (0), 13 jaar geleden

Tja, als je voor de auto langs loopt met een kort broek dan heb je het gevoel dat er een Saharawind tegen je benen blaast.
Gevoelsmatig is een temperatuur inderdaad lastig te bepalen en uit te leggen, maar ik vind dit erg warm.

Mijn kennis van auto's ligt niet op een heel hoog niveau, wat bedoel je precies met dat de thermostaat nog niet geopend is?

Ik heb er ook al even vrij pittig een redelijke afstand mee gereden, dan word de auto echt warm en slaat de fan maximaal 1 minuut aan.

Misschien is het inderdaad genoeg en verbeeld ik het me, maar ik lees op internet ook wel vaker dit probleem en het gaf/geeft me toch een beetje een raar gevoel.

De auto ligt deels uit elkaar dus rijden is lastig, maar ik zal nog even een paar keer rijden en dan laat ik het wel even weten, in ieder geval bedankt voor de snelle reactie.

Sander MK1 (0), 13 jaar geleden

Net even een eindje gereden en hierna mijn equus meter aangesloten, deze geeft 100 graden aan, dit is acceptabel lijkt me...
Ik heb het me blijkbaar inderdaad verbeeld.

In ieder geval bedankt voor de tips

stefan84 (0), 13 jaar geleden

De temp die het metertje aangeeft is ook afhankelijk waar de sensor geplaatst is, maar ik zou me er verder niet druk om maken..

Bedankt voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.