Volkswagen Golf I: Slechte koude start

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Benzine, Motorcode: JH-motor

Ik heb onlangs een Golf I cabrio gekocht met 1800 JH motor, bouwjaar 1988. De warme start verloopt prima. Voor de koude start is echter enig doorstarten noodzakelijk. Eenmaal draaiende draait hij wel redelijk tot goed rond, echter zonder verhoogd toerental. De temperatuurtijdschakelaar alsmede bougie, bobinekabels, verdelerkap en rotor zijn inmiddels door mij vervangen, hetgeen geen verbetering heeft gegeven. Heeft iemand enig idee?

Groetjes dirk

Gar57nl3456

Geplaatst door Gar57nl3456 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

zitten er toevallig meerdere temperatuursensoren op dit blok?

Gar57nl3456 (0), 13 jaar geleden

Op de koelflens aan voorzijde (zichtzijde) van het blok zit aan bovenzijde de tweepolige temperatuurtijdschakelaar (bruine stekker) en een eenpolige sensor voor de temperatuurmeter. Aan onderzijde van diezelfde flens zit een blauwe sensor. Ik vermoed voor de aansturing van regelapparaaat injectie.

Bestaat er geen relatie tussen het feit dat doorstarten noodzakelijk is en ook verhoogd toerental afwezig is. Voor het eerste lijkt mij de koudestartsproeier verantwoordelijk terwijl voor de tweede de warmdraairegelaar mijn inziens aansprakelijk is.
Heb in het electrisch schema een relais ontdekt, dat wel op de een of andere manier betrokken is gedurende de koudloop, maar waar de koude startsproeier slechts zijdelings bij betrokken is. Zal desondanks dit relais morgen eens uitproberen.

Groetjes Dirk

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.