Volkswagen Jetta: Dweilerig weggedrag VW Jetta 1.6 FSI

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 FSI

Sinds sept. 2006 heb ik een Jetta 1.6 Fsi, Comfortline Business uitvoering.
Hiervoor reed ik drie jaar naar volle tevredenheid in een VW Touran, vergelijkbare uitvoering. Ik rijd overigens al bijna 30 jaar onafgebroken in (nieuwe) VW's.
Met de Jetta bespeur ik echter iets irritants. De auto is met name op de snelweg behoorlijk zijwindgevoelig/dweilerig. Ik beschrijf het als echt "on-Volkswagen". Even lekker een stuk met een paar vingers aan het stuur rijden is er niet bij. Ook ongemerkt en relaxed om je heen kijken leidt vaak tot een stuurcorrectie. Dit bespeurde ik al tijdens de winter(rijdend met standaard velgen en winterbanden)...maar helemaal tijdens de lange rit naar Spanje (rijdend met lichtmetalen velgen en "af fabriek"-zomerbanden). Nu kan het met de (kennelijk nieuwe) electro-mechanische en snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging te maken hebben, wat in de vorige VW's die ik had niet aanwezig was (en moet ik er dus maar aan wennen)......maar van "aanmerkelijk rijcomfort, volautomatische correctie van de langs- en dwarskrachten met als resultaat een stabiel stuurkarakter etc." (zoals in de folders beschreven) is absoluut geen sprake. Wie herkent dit gedrag ook of is er bij mijn Jetta sprake van een euvel? De dealer vindt vooralsnog niets.

malletfever

Geplaatst door malletfever (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Santa (0), 16 jaar geleden

Om te beginnen eerst maar eens laten uitlijnen en kijken wat dat oplevert.

Ik neem aan dat u natuurlijk eerst wel uitgebreid heeft proefgereden met een soortgelijke auto?

malletfever (0), 16 jaar geleden

Binnen tolerantie heeft de dealer wat toespoor gegeven.
Heeft geen soulaas geboden.
Vraag staat uit bij Pon...al máááááááááánden...
no replay!

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb een keer een Golf V gehad en bij die liep het stuurhuis (is hetzelfde) heel stroef,met als gevolg steeds maar moeten corrigeren (zoeken),en vooral als je rechtdoor ging.

malletfever (0), 16 jaar geleden

Hallo Ricky..
Hoe is dat opgelost?
In eerste instantie dacht ik ook, dat de besturing gewoon zwaar was.....
er zit in ieder geval niet zoveel speling op als bij de hydraulisch bekrachtige besturing, welke ik gewend was.
Ik kan me gewoon niet voorstellen, dat VW zo wagens op de markt brengt.

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

We hebben toen een nieuw stuurhuis gemonteerd.
Laat er eens door een andere garage in rijden,want het is echt iets wat je moet voelen,zo op de pc is het moeilijk te zeggen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.