Volkswagen Jetta: Auto start niet meer

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine

Gistermorgen en vanmorgen is het me tweemaal gebeurd. De Jetta startte niet meer.
Nu is dit al eens eerder voorgekomen, maar toen bleek dat de accupolen niet goed vastzaten en de accu daardoor niet oplaadde.

De accu heb ik 31 januari van vorig jaar gekocht. Dus erg oud is hij niet. Ik heb de auto gisteren met startkabels gestart, een stukje gereden en na een half uur weer gestart. Dus de dynamo laadt de accu nog steeds op. Maar de volgende ochtend was de accu toch weer leeg.

Wat me ook is opgevallen is dat de Jetta minder goed stationair loopt. Ze valt steeds bijna uit. Maar daar heeft ze vaker last van als het wat afgekoeld is buiten. Dus ik weet niet zeker of het hiermee samenhangt.

Heeft iemand enig idee waar het door zou kunnen komen en wat ik zou kunnen doen om het probleem te achterhalen?
Kom ik er zelf niet achter, dan breng ik hem overmorgen naar de garage.

rudi_destreel

Geplaatst door rudi_destreel (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Jetta? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

" een stukje gereden......" Tja, daarmee laad je de accu niet op. Als je dan weer 1 x start, ben je de opgeslagen spanning al weer kwijt. Dan zul je toch meer richting Amsterdam moeten........
Accu goed doorladen met een acculader en zeker de verbindingen goed controleren.
Kijk tevens of er geen verborgen gebruiker is: kofferverlichting, radio enz.

Gr.

rudi_destreel (0), 16 jaar geleden

Amsterdam.. Vanaf Maastricht lijkt me dat een beetje overdreven :p. Maar ik heb je advies enigzins opgevolgd en net even 50 km gereden. Morgenvroeg maar eens proberen of de accu weer leeg is.

rudi_destreel (0), 16 jaar geleden

Nee, hij startte weer niet. Morgen toch maar eens naar de garage.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Jetta of stel zelf een nieuwe vraag.