Volkswagen Golf II : dynamo een te lage ampere

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 diesel 40kw jpmotor

hoi

ik heb een dynamo met een te lage ampere 14 volt 45 ah...zo gekocht. het starten gaat een beetje moeilijk. heeft het met de dynamo te maken....
of moet ik een dynamo kopen met een hogere ampere uur. mijn accu is 70 ah.
zoja welke he ik minimaal nodig.
graag wil ik antwoordt op mijn vraag

abed

abedtouha

Geplaatst door abedtouha (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Abed..

Ik kan je even niet helemaal volgen..

Je zegt, het starten gaat moeilijk ? Wat versta je daaronder ? Draait de motor heel langzaam en traag rond ? Zo ja, controleer accu - bedrading - startmotor..

Of draait de motor wel normaal rond maar duurt het starten langer ? Zo ja, rookt hij dan ook tijdens het starten ? Controleer de gloeiers eens, als je geen spanning meet op de gloeiers, kijk dan eens of de zekering niet kapot is, deze zit onder het schutbord, meet je wel de accuspanning erop, hang dan eens een ampere tang eraan en kijk hoeveel stroom ze afnemen, zo kun je zien of er één of meerdere kapot zijn die het slecht starten kunnen verklaren.

Je dynamo doet niks met starten en heeft er niks mee te maken, hij doet alleen de accu bij laden.

Meet eens het voltage op de accu en noteer dat, start en hem en kijk hoever het voltage wegvalt en noteer dat ook, als de motor loopt, kijk eens hoeveel Volt hij dan aangeeft en plaats dat even hier.

Gr Stefan

abedtouha (0), 14 jaar geleden

hoi
stefan,

de motor draait wel normaal rond maar bij het starten moet ik de gaspedaal erbij gebruiken om de motor aan de praat te houden ...bij mij andere golf hoeft dit niet. het lijkt net of hij ergens vals lucht in krijgt. nadat ik mijn dieselfilter heb vervangen start de motor beter....maar draait nog niet zo makkelijk rond.
ik heb

de accu is nieuw.
de gloeibougies zijn nieuw.
verstuivers vervangen

gr abed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.