Volkswagen Passat: een lege band

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 66kw

hey
kwam afgelopen vrijdag bij me auto terecht en was me rechtervoorband leeg of lek
dus reservewiel erop gezet.
langs een pompstation gegaan om de lekke lege band op te pompen maar doet et niet je hoor niks geen tssss
wil er ook bij zeggen dat ik drie maanden geleden me banden wou op pompen toen stond ie op 0,9 bar terwijl ie 2,0 hoor te zijn\
kan iemand mij vertellen of er een propje er in kan
en me verlichting doe het niet meer in me auto en het ligt niet aan de zekering

m.v.g aks

rico9764

Geplaatst door rico9764 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

mart-vervoort (0) PRO, 17 jaar geleden

gewoon vervangen die band. alle wielen even de ventielen controleren of anders even byde bandenhandel de zgn lekproef laten doen.[ onderdompelen]

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Bij de meeste moderne bandenspanningsapparaten die je bij de tankstations tegenkomt, kun je een lege band niet zomaar oppompen.

Zo'n apparaat werkt op tegendruk, en zolang hij dat niet krijgt zal hij niet gaan pompen. Je moet dan een aparte knop indrukken, met een lekke band erop, om hem een luchtstoot te laten geven. Deze zal dan de band wat op spanning zetten, en daarna kun je hem gewoon oppompen.

Wel zou ik met de band langs een bandenboer rijden, om te laten kijken wat er aan de hand is.
Een prop schiete zou ik op de vooras niet laten doen, maar de bandenboer kan hem waarschijnlijk wel op de normale manier repareren, dus met een lapje, op paddestoeltje. Mits het in gat in het loopvlak betreft, en niet in de wang van de band.

Groeten Marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.