Volkswagen Polo: EGR-klep en noodloop

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: VW 1.4 16v AUA

Beste lezer,

Vorige week heb ik mijn Polo voor een grote 90.000 km beurt en APK naar de VW dealer gebracht. Toen ik de auto kwam ophalen schrok ik behoorlijk van de rekening (het was dik 1.800 Euro terwijl ik gebeld zou worden als het meer zou zijn dan 450 Euro). Uiteraard baalde ik er enorm van maar het ergste kwam nog toen ik bij de dealer wegreed. In eerste instantie leek er niets aan de hand maar toen de motor warm werd begon hij enorm te bokken. Bij verkeerslichten bleef de motor maar net draaien en terug naar de dealer kon ook niet omdat ze inmiddels waren gesloten. De volgende ochtend toch maar voorzichtig gestart en het leek goed te gaan. Na een stuk snelweg reed ik een file in en toen kreeg ik de schrik van m'n leven. De motor sloeg tijdens het uitrijden in de versnelling af en gelijk viel de remdruk weg en stuurbekrachtiging. Nog maar net op tijd stond ik stil en met wat hulp kon ik de vluchtstrook bereiken. Toen de ANWB de intussen koude motor weer kon starten leek er niets aan de hand. Met de angst nog in m'n benen ben ik toch maar naar huis gereden en onderweg bij plotseling gas los ging het lampje van het motormanagement aan. Na het weekend weer naar de dealer en die kwamen na het uitlezen met één of ander vaag verhaal dat ik gewoon kon doorrijden. Opvallend was wel dat met het lampje aan de motor prima blijft draaien. Uiteraard heb ik gevraagd om de Polo weer uit te lezen en nu blijkt de EGR-klep een storing te geven. Op het moment dat het lampje uit is (na een reset) loopt de motor slecht. Een reparatie kost 400 Euro en ik vraag mij af of ik verder moet gaan met deze auto (er waren meer grote kostenposten afgelopen jaar!).

Nu komt mijn vraag: klopt het dat wanneer het lampje aan is de motor als een soort noodloop de EGR-klep dicht laat zodat ik prima (zonder verdere schade kan doorrijden?

Groetjes,

Hulda

Isflicka

Geplaatst door Isflicka (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

divided (0), 14 jaar geleden

wat hebben ze allemaal gedaan dan voor die 1800 euro ?

Zo’n motorlampje is een algemeen lampje dat door meer oorzaken kan branden, ik zou het niet riskeren om hier mee te rijden, straks heeft die een echte storing en loopt de motor in de soep omdat jij denk dat het lampje de storing van de EGR aangeeft.

Met een gesloten EGR klep kan je echter wel prima rijden.

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Eerst maar even weten wat ze allemaal gedaan hebben voor €1800.
Weet je nog de foutcode's?
Als de egr defect is (en dat gaan ze wel vaker bij dit blok),dan kan de motor behoorlijk slecht gaan lopen,vaak als hij open blijft staan.
Laat hem weer uitlezen en vertel ons alle foutcode's.

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Gezien de kilometerstand en het bedrag neem ik aan dat de distr riem vervangen is, wellicht staat deze niet op tijd? Maar dan nog is 1800euro wel erg veel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.