Volkswagen Golf III : electrisch raam opnieuw afstellen

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8GT

Hoi,

Ik heb een probleem met mijn rechter voor raam. Het raam ging niet meer open en dicht. Dit kwam omdat de kabel van het heffingsmechanisme gebroken was.
Dit mechanisme heb ik in zijn geheel vervangen voor een nieuw mechanisme. echter heb ik de oude motor voor het raam laten zitten.

Het open maken gaat goed. Met het raam dicht maken loop ik tegen het volgende probleem aan. het raam gaat helemaal dicht, maar gaat dan meteen weer tot de helft open. Het lijkt op de manier hoe het raam reageert als er iets tussen zit en het automatisch weer omlaag moet. als ik klein stukje voor klein stukje doe gaat het raam wel helemaal dicht. Ik denk dat ik de motor opnieuw in moet stellen met een nieuw begin en eind punt maar dit lukt me niet. ik heb al geprobeerd om het raam bovenaan te zetten en dan de knop 2 sec inhouden maar dat werkt niet.

Kan iemand mij helpen?

Alvast bedankt.

Bart

bkbartje

Geplaatst door bkbartje (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Je moet zorgen dat het raam juist tussen de geleiders gemonteerd zit, als hij teveel scheef staat oid dan krijg je inderdaad dat beveiligingsmechanisme wat in werking treed.
Ik doe altijd (als je de bevestigingsbouten los hebt) dan duw ik het raam tegen de rechte kant aan en dan geleidelijk omlaag het raam de houders in tikken en dan vastzetten.
Je kan ook proberen de accu even los en dan weer proberen, deze ruitmotoren hoef je volgens mij niet in te leren bij de Golf 3 en als dat wel moet dan idd omhoog tot max en dan knop los en dan weer 2 sec vasthouden.

bkbartje (0), 11 jaar geleden

Hoi Ricky,

Bedankt voor het antwoord,

Het duurde even voor dat ik de tijd had om hier rustig naar te kijken. De accu heb ik een kwartiertje los gehad en daarna weer vastgezet en nu werkt alles weer goed. Ik had al een aantal maal geprobeerd het raam recht in de geleiders te zetten en dat zat die ook, maar nu werkt het dus goed.

Met vriendelijke groet

Bart

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.