Volkswagen Golf IV: hoog Olie verbruik

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 klepper

Ik heb hier een vw golf iv 1.6 16 klepper met een hoog olie verbruik, op 700 km verbruik hij 1 liter olie
zijn er meer op het forum die dit al eends gehad hebben, ik wil nu de zuigerveren en klepsteel rubbers gaan
vervangen zijn er meer die daar een goede ervaring mee hebben.

Steef

dibber

Geplaatst door dibber (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

MeindertS (0) PRO, 11 jaar geleden

Misschien doe je er verstandig aan om eerst uit te zoeken wat het olieverbruik veroorzaakt: Dus compressie meten bijvoorbeeld. Je kan ook een cilinderlektest laten uitvoeren. Rookt de auto ook blauw? Zo ja is dit dan vooral bij gas geven of gas loslaten?

dibber (0), 11 jaar geleden

Ik kan wel een cilinder lekkage test uitvoeren maar als je olie verbruik zo hoog is, kan je beter gelijk zuigerveren en klepsteelrubbers vervangen als het nou een liter op 2500 km is dan kan je beter eerst wat andere dingen uitvoeren.

Gr.Steef

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Koppakking/gescheurde kop enz enz komen nooit voor bij dit blok dus ik denk dat je olieschraapveren slecht zijn. Dan is de compressie nog steeds goed (@Meindert) want dat zijn die andere veren die daarvoor zorgen.
Deze motor zal waarschijnlijk koud ook een tikkend geluid geven (kantelende zuigers) is een bekende kwaal/traditie van VW maar het hoeft niet het geval te zijn.
Nieuwe zuigerverenset zal uitkomst bieden, die klephoedjes idd wel mee vv maar gaan eig nooit lek. 2 jaar geleden ook zelfde gehad bij de 1.4 versie en olieverbruik is nu nog steeds goed alleen het gaat wel terugkomen denk ik. Is constructief al niet goed dus.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.