Volkswagen Eos: Elek schema trekhaak

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Heren sleutelaars kan iemand mij helpen aan het elek aansluitschema van de trekhaak? Er schijnt verband te bestaan tussen uitval trekhaakverlichting en de functie van het dak?
Ter info trekhaak niet af fabriek;later door VW dealer gemonteerd mbv trailer module van ECS model 5F001.
Bvd Henny

hennioevanmil

Geplaatst door hennioevanmil (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Eos? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (190) PRO, 9 jaar geleden

Door VW dealer gemonteerd?
Waarom niet terug naar die dealer?

hennioevanmil (0), 9 jaar geleden

Ja dat was ook mijn bedoeling,ware het niet dat na heel veel vruchteloze bezoeken met alle mogelijke klachten die al bekend waren dak, lekkage voor,achter koffer vol de genoemde dealer van niets wist en later failliet ging. Mijn vertrouwen is dus onder het nulpunt gezakt en touwtjes doormeten kan ik ook nog wel,alleen zonder schema is het wat lastig en ik wil niet de gehele bedrading uit de auto gaan slopen, dus vandaar mijn vraag of er iemand het elek aansluitschema heeft. En Hans misschien weet je veel ik zoek ook nog een redelijk goedkope manier om eea uit te kunnen lezen de VAG vind ik te duur en diverse goedkopere werken niet op de EOS ik kan nog geen onh resetten.
Bedankt alvast voor de reactie.
Gzh Henny

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Je zegt lekkage en dat klopt, een Eos is zowat nooit waterdicht maar ook zeg je uitval van het dak. Als je lekkage hebt of hebt gehad in kofferbak dan grote kans dat de pomp die het dak aanstuurd geoxideerd is of de stekker. Bij mij is het iig niet bekend dat er een verband is tussen trekhaak en dak mar zoveel trekhaken bouw ik ook weer niet in dus het zou kunnen maar mijn advies is om hem geheel eens te laten uitlezen, bij een defect met het dak is er meestal wel een storing daarover opgeslagen.

hennioevanmil (0), 9 jaar geleden

Hallo Ricky, bedankt alvast voor je advies.
Ik heb de storing laten uitlezen met een Bosch tester; deze gaf als enige storing "trekhaakmodule niet aangesloten" ( ook niet te resetten) op de mfa krijg ik "System fault conv.top -Workshop"
na de test in de garage, thuis de stekkerdoos gecontroleerd, geen enkele aansluiting werkt. Dus controle zekeringenkast,wie schertst mijn verbazing de zekeringen in het VW boekje zijn volledig leeg, dus ook geen contacten. Vandaar mijn vraag om een aansluitschema, zodat ik bedrading kan nalopen.
Tav de grote (wielbak vol water) lekkage is alweer 5 jaar geleden, de hoofddealer heeft het netjes overgenomen auto was nog in de garantie en alles in de kofferbak is vervangen. De pomp is schoongemaakt en de roest was minim (heb ik later nog behandeld met tectyl). Heb je nog een advies voor een redelijk geprijsde universele testkast,die ook werkt op EOS?
Bvd Henny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Eos of stel zelf een nieuwe vraag.