Volkswagen TOURAN: Elektra motor slaat niet aan. Gloei spiraal lampje brand niet al

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVQ, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 74

Beste mensen. Ik heb sinds korte tijd problemen met starten van mijn auto. Start motor is vervangen door een 2e hands onderdeel omdat we dachten dat dit de boosdoener was. Wat ons nu is opgevallen is dat je de contact draai dat de lampje vande gloeibougies niet altijd blinkt als de lampje niet aangaat dan kan start de auto niet. Heb de bekabeling van de gloei spiraal eraf gehaald en de bougies doorgemeten en deze werken normaal. Zelf zonder de kabel op de gloei bougies werkt de auto soms. Heb de sensor van de temperatuur eruit gehaald en dat hielp ook niet. Heb diverse relais vervangen en nog steeds niet. Er is iets elektronische aan de hand maar wat garage heeft met Vcds uitgelezen maar er kwam.geen storing naar voren. Wie op wie kan mij helpen ben de auto nou wel een beetje zat aan het worden heb al heel veel kosten aan gehad. Hopelijk is dit iets simpels. Kort in het samengevat lampje gloei bougies zichtbaar in dashboard auto start goed en anders start de auto helemaal niet. Help.wie kan mij helpen.

scenic 1.9dci

Geplaatst door scenic 1.9dci (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Den John (0) PRO, 7 jaar geleden

Lijkt mij een probleem met het contactslot te zijn.
Dat die niet altijd goed inschakelt.

scenic 1.9dci (0), 7 jaar geleden

@den jonh Weet je dat zeker. Hoe kan ik dit controleren. Heb je enig idee bij wie ik dit kan laten controleren

Den John (0) PRO, 7 jaar geleden

Elke garage kan dit gewoon controleren wel is het zo dat de monteur dan even niets anders doet dan contact op en af tot hij ziet wat er gebeurd.
maar omdat je zegt dat het gloei lampje niet altijd brandt als je contact op zet en dan ook de problemen hebt verdenk ik het contactslot.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.