Volkswagen Touran: Kleppen sluiten niet meer als gevolg van uitgerekte distributiek

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine

Mijn oude vader kocht 3 jaar terug een touran met dik 140.000 km op de teller maar met een rekening van een nieuwe 1.4 tsi motor die op dat moment 7000 km had gelopen.
Nu 3 jaar later met 23.000 km totaal startte de motor niet meer. In de garage bleken de kleppen niet meer te sluiten en bleek de distributieketting uitgerekt. De oorzaak is de distributieketting die in China is gemaakt (Ik heb het al over Chinese Crab zoveel rotzooi als daar vandaan komt). Ik ontdekte nu pas dat dit dus een mega probleem motor is waar VW redelijk coulant mee omgaat mits de auto bij een VW dealer in onderhoud is geweest. Nou dat is deze auto niet, maar we gaan toch verhaal halen want het is absurd dat een auto met 23.000 km gedraaid met de moto,r zo kapot gaat.

Dick54

Geplaatst door Dick54 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Moderator Problemcar (75) PRO, 7 jaar geleden

Vervelend geval Dick;
Maar wat wil je nu dat wij doen?
Problemcar is opgezet om samen te proberen een technisch probleem op te lossen.
Dit probleem kunnen wij niet oplossen, dat zal je met de garage moeten doen.

mvg.
Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.