Volkswagen Golf IV: Elektrische ramen Golf cabrio mk4

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADZ

VW Golf cabriolet mk4 Trendline met 4 elektrische ramen.
Het (elektrische) raam aan de bijrijderskant is niet altijd te bedienen via de schakelaar in de bestuurdersportier.
Schakelaar gedemonteerd en doorgemeten, is niets aan te zien en zou naar behoren moeten functioneren.
Bedrading van de deur naar deurstijl is in orde, doorvoer thule is droog van binnen en zit geen kabelbreuk in. Bekabeling in de auto is ook in orde. De comfortsluiting op de sleutel (vasthouden van de sleutel in het slot van de bestuurdersdeur) werkt wel altijd en het raam bedienen via de schakelaar in de bijrijdersportier werkt ook altijd.
Als je de schakelaar voor het raam van de bijrijder (in de bestuurdersdeur) een willekeurig aantal keer indrukt, gaat op een gegeven moment het raam wel open en dicht en dan werkt het ook weer een aantal keer goed. Bij lang indrukken gaat het raam ook automatisch open en dicht, dan lijkt het probleem verdwenen.
Maar wanneer de auto even later weer gestart wordt, is het er weer.
Iemand een idee?

BrusMotors

Geplaatst door BrusMotors (0) PRO , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Siem Bijman (160) PRO, 9 jaar geleden

Dag Robert, je hebt, zeg je, de schakelaar doorgemeten en die is goed. Maar...hoe meet je dat? Met een ohm meter of met een voltmeter? Met een ohm meter kun je niet meten of hij 100% goed is nl. Meet de spanningsval eens met een voltmeter geplaatst over de schakelaar TERWIJL je die bediend en als je daar een spanningsverlies over meet die te groot is, dan is de schakelaar niet goed.

BrusMotors (0) PRO, 8 jaar geleden

Update:
Schakelaar is inmiddels vervangen, probleem zou daarin gezeten moeten hebben. Raam heeft het 10x prima gedaan, maar daarna toch weer probleem terug.
We zijn inmiddels wel op het volgende gestuit:
Contact aan, raamschakelaar 1x naar boven drukken, daarna gaat de schakelaar gewoon werken. Zowel naar beneden als naar boven.
De storing komt echter onvoorspelbaar terug. De ene keer na 10min, de andere keer doet de schakelaar het de hele dag prima.
Nog niet veel opgeschoten dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.