Volkswagen Golf III: Elektrische ramen voor doen het niet.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hallo allemaal,

Onlangs heb ik een Golf 3 cabrio gekocht, waarvan de elektrische ramen voor het niet doen. Achter doen ze het wel gewoon. De bekabeling naar het aandrijfsysteem is doorgemeten, dit gaf geen bijzonderheden aan. De stroomtoevoer lijkt dus in orde te zijn. We hebben inmiddels de aandrijvingsmotortjes en de schakelaar (deur) vervangen. Helaas blijven de ramen dicht!

Heeft iemand een idee wat de oplossing voor dit probleem kan zijn?
Verder functioneert alles prima (ramen achter, elektrische kap, centrale vergrendeling etc.).

Hoop dat iemand een oplossing weet!
Alvast bedankt voor de reacties.

Kent

Geplaatst door Kent (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

golfprobleem (0), 14 jaar geleden

Zit er een zekering in die voor de ramen is, ze kunnen er ook later ingezet zijn, dan weet ik niet waar de zekering zit.

Het is als het goed is gewoon zo'n klein zekeringetje in de zekeringenkast.

Als die het niet is zou ik kijken hoe het aangesloten zit, of het echt allemaal goed zit.

Werken die motors van de ramen wel, op het draad dat erin zit, je kan even proberen om een nieuw draad te trekken, gewoon vanaf de accu, zekering ertussen, eerst even buitenom proberen daarna als het werkt de nieuwe draden mooi wegwerken.

Maar zoek eerst een zekering, echt


Marco

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

eerst eens kijken of het kabelmechanisme goed werkt en kijken of de kabel niet door elkaar gedraaid is op het opwindbolletje. In beide deuren de kabels controleren op kabelbreuk aan het scharnierend gedeelte, ook die grote prise eens opendraaien en de contactpinnen controleren op corrosie. Als je op de druknop duwt voor raam omhoog hoor je dan een klikje ter hoogte van contactslot? de pomp is zeker goed omdat de achterramen wel werken .( pompje zit in kofferruimte aan rechter achterlicht)

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Jozef,

Welk pompje ? die jij bedoelt is voor de CV ?

Hooghe jozef (0), 14 jaar geleden

oeilala stefan 84 was een beetje verstrooid ... kan gebeuren he zal int vervolg een beetje beter oppassen da pompje is inderdaad voor cv.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Haha, geen probleem hoor, we kunnen elkaar altijd even corrigeren natuurlijk..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.