Volkswagen Golf III : + en - pool accu verbonden met elkaar (VW3)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900cc

Beste allemaal,

Een oetl*l van een vriend van me heeft de startkabels ''per ongeluk'' aan elkaar verbonden tijdens het starten van zijn autootje met mijn VW3. Hij en ik schrokken ons een hoedje uiteraard, maar gelukkig liep mijn VW3 nog prima...... totdat ik er zojuist een kilometertje of 60 mee had gereden: oliepomp melding op dashboard (piepend voor 2 a 3 seconden) en heel onregelmatig.

Nu dacht ik meteen aan de oliepomp, maar na een zoektocht op het internet kan dit ook duiden op defecte oliedruk-sensors (waarschijnlijk de schok niet overleeft). Dit laatste lijkt mij het waarschijnlijkst aangezien zo'n sensor natuurlijk zo stuk is. Maar nu... welke sensors heb ik precies nodig? Had iets gelezen over 2 sensors met verschillende waardes :SCRATCH:

Kan iemand me helpen?

ps: het betreft een 1.9tdi

dokuu

Geplaatst door dokuu (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik dacht dat je oliedruksensoren, een kleurcode hebben. Noteer deze, en neem mee naar de automaterialenzaak.

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/17/dubbeleoliedruk.png/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/17/...][img]http://img17.imageshack.us/img17/7298/du...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Hier heb je dus zwart en wit.

Suc6

dokuu (0), 12 jaar geleden

Dank je Ralf! Ik zal binnenkort de 2 sensortjes vervangen. Of zou je misschien denken dat mijn oliepomp beschadigd is geraakt tijdens de kortsluiting?

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Lijkt me sterk, oliepomp is een mechanisch deel. Ook over de oliedruksensoren heb ik twijfels of dat komt door die kabelverwisseling.
Ben benieuwd wat je gaat doen.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

laad de dynamo wel bij????

dokuu (0), 12 jaar geleden

[quote=Ralf_Jensen]Lijkt me sterk, oliepomp is een mechanisch deel. Ook over de oliedruksensoren heb ik twijfels of dat komt door die kabelverwisseling.
Ben benieuwd wat je gaat doen.[/quote]
Hmm ik ga hem maar eerst even uitlezen op maandag of dinsdag met OBD2 en dan laat ik wel even hier weten hoe of wat.

dokuu (0), 12 jaar geleden

[quote=jan5047]laad de dynamo wel bij????[/quote]
Goeie vraag? Moet ik dan ook maar even checken. Dus als de dynamo niet meer bij laad kun je dit soort errors verwachten?

dokuu (0), 12 jaar geleden

Beide oliedruksensors vervangen en na ruim 1000km gereden te hebben: geen enkel probleem meer. Oftewel: probleem opgelost...

Ralf_Jensen (0) PRO, 12 jaar geleden

Doku,

Ik denk ook niet dat "Een oetl*l van een vriend van me " er iets mee te maken had. Mooi dat het is opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.