Volkswagen Fox: EPC lampje ging branden op de snelweg

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Geachte volks rijders

Reed vandaag op de snelweg en plotseling hield mijn foxje in en begon het EPC lampje te branden en kon ik geen gas meer geven, reed toen ongeveer 100 km/u en viel hij dood en begon er ook het motor lampje te branden er onder in het oranje, ik schakelde terug naar de vierde versnelling en liet mij koppeling weer opkomen en toen ging het oranje motor lampje weer uit maar de EPC bleef branden tot we weer thuis kwamen, heb geen idee wat dit nu was maar schrok wel want hij hield meteen in op de snelweg, gelukkig reed ik op de rechter weghelft dus kon uitwijken naar de vluchtstrook.

Heeft iemand voor mij de oplossing want vind dit dood eng.

Groetjes Loek

hindelopen

Geplaatst door hindelopen (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Fox? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik zou beginnen met het laten uitlezen van de foutcodes.

Rene vw (0), 8 jaar geleden

Idd even laten uitlezen, ook al is nu het lampje van epc uit, foutmelding blijft toch in ecu staan,
Als je een epc storing hebt valt de auto op noodloop +/- 50km/uur is vervelend op de autosnelweg, na het uitschakelen van de auto en even wachten 20sec zal het lampje uitgang en de auto loopt weer normaal,
Er zijn verschillende onderdelen die een epc foutmelding kunnen geven, uitlezen dan kom je al een beetje in de goede richting waar het probleem zit

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Fox of stel zelf een nieuwe vraag.