Volkswagen Golf IV: ervaring gevraagd met OBD2 OBDII bleutooth scan adapter

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6

Soms heb ik wel eens een motor storing melding, aangezien er geen noemenswaardige problemen zijn, heb ik dit steeds moeten wissen bij de dealer die geen oorzaak kan vinden.
soms gebeurt het dan ook dat hij in een soort nood/thuis loop situatie zit wat resulteert dat o.a. mijn kickdown (automaat) en dan niet harder gaat dan ongeveer 100km/pu.
Die reset kost mij meestal ongeveer €25 bij de dealer wat ik een hoop geld vind.
Mijn vraag is; of er een programma te kopen/downloaden is voor een android telefoon (htc sensation) waar mee ik die rest kan uit voeren d.m.v. b.v. http://www.dealextreme.com/p/obdii-bluet...

MvGr

pawarana

Geplaatst door pawarana (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Misschien is jouw ecu zo dom nog niet en probeert je te waarschuwen voor een storing die mogelijk dure gevolgschades kan opleveren?
Weet je welke foutcode(s) er uitgelezen zijn? Liefst compleet met nummer.

paulmichiel (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb een OBDKEY die ik gebruik met Torque. Werkt echt perfect. Zijn centen heel erg waard. Nu nog software die ook de bak, ABS, AIRBAG etc uitleest en storingen reset. Torque leest en wist alleen OBD2 gerelateerde codes.

Groet Paul

primera p11 (0), 12 jaar geleden

Waarom niet gewoon de storing oplossen i.p.v. geld gaan steken in reset apparatuur.
Het is een beetje de omgekeerde wereld lijkt me.
Heb je de storing ook als je op benzine rijd?.
Welke storing lezen ze uit dan?.

pawarana (0), 12 jaar geleden

Dit gebeurd zelden ongeveer (1 x per 5000 km/ half jaar), maar de dealer kan niks verklaarbaars vinden, of ik moet hem helemaal doorlichten, wat ik wel weet dat het bv de laatste keer gebeurde dat een (ingebouwd Spy alarm, anty door haking modus) was geactiveerd, de keer daar voor was het iets met de versnellingsbak.
De storingen zijn dus vaag en ("onschuldig") en komen niet meteen terug.
Vandaar dat ik info wil over zo'n scanner met programma om de boel te bekijken/resetten.

MvrGr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.