Volkswagen Golf IV: esp lampje blijft branden, tevens flakkerend dimlicht bij statio

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 2.8 4motion

Beste forumleden,

Sinds augustus 2011 Golf IV V6 4motion bj 2000, 108500 km in bezit. Helemaal geweldig.

Vorige week auto gestart bleven lampjes ABS en ESP branden, kontakt uit, opnieuw gestart lampjes uit.
Begin deze week viel mij op dat het dimlicht bij stationair toerental flakkert (minder fel /fel), gas bij, licht normaal.
Gisteren op snelweg ging ESP lampje branden, gestopt opnieuw gestart maar blijft nu branden. Naar VW dealer en uitgelezen krijgen melding "mechanische storing stuurhoek sensor"(krijgt men niet gewist), eerdere "storing ABS", eerdere "storing remlichtschakelaar" en nog iets over een lamda sonde.
Volgens het instuctieboekje van de auto werkt bij het branden van het ESP lampje de ASR niet meer en als ESP plus ABS lampje branden doet het ABS het niet meer als ik het goed begrijp, maar volgens de dealer werkt er nu niets meer van deze systemen en raadt mij aan om stuurhoeksensor te vervangen á 400 / 450 euro. Op mijn vraag of het dan weer helemaal in orde is en of dat die andere ABS storing die overigens niet door enig lampje word aangegeven dan ook is opgelost blijft het antwoord vaag: al die electronische systemen hangen met elkaar samen waarschijnlijk is het dan opgelost.

Heb her en der informatie gevraagd en internet afgestruind en begrijp dat de stuurhoeksensor ingelezen of gecalibreerd moet worden (zelfs na het opnieuw uitlijnen van de wagen) zou dit het proberen waard zijn?. Ook begrijp ik dat er allerlei storingen kunnen komen door een te lage spanning? spanningsregelaar? accu? massa? stekkers? of betekend mechanische storing dat de stuurhoek sensor echt kapot is?
Misschien heeft iemand van jullie een goede tip waar te beginnen, daar ik het een dure gok vind zonder garantie dat het opgelost word.

Groeten Harrie

HarV6

Geplaatst door HarV6 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Tiguan (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je ook nog foutcode's (kopie) mee gekregen bij de dealer....?

Gr
Tiguan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.