Volkswagen Golf IV: verandering in uitlaatsysteem (klep plaatsen)

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: V6 2.8 4motion

Beste forumleden,

Even een vraag over het uitlaatsysteem van mijn Golf.

Is nu geheel standaard en heeft al een geweldig geluid maar zoonlief rijd ook weleens met de auto en kwam dus thuis met een leuk onderdeel om in het uitlaatsysteem te bouwen.

Het is dus een klep die volgens de leverancier na de katalysator tussen de uitlaatpijp geplaatst moet worden, klep is voorzien van afstandbediening, open/dicht en dus gaan de uitlaatgassen in dichte stand via de normale pijp en demper naar buiten word de klep geopend dan gaan de uitlaatgassen direkt na de katalysator naar buiten (open uitlaat).

Men zegt dat dit niet schadelijk is voor de motor maar dat de V6 dit eerder prettig vind. Ik heb hier zelf mijn twijfels over omdat ik weleens heb gelezen dat bijvoorbeeld na het plaatsen van een sportuitlaat er allerlei zaken moeten worden aangepast in de electronica van de auto om daadwerkelijk rendement op te leveren.

Nu gaat het in dit geval meer om het uitlaatgeluid en zal de klep meer dicht dan open zijn omdat ik zelf niet de hele dag met straaljagersound wil rondrijden maar zoonlief?? Of hij moet verwijderd worden na een ontmoeting met een diender.

Mijn vraag wat denken jullie? nadelige gevolgen? vragen om problemen? storingen?

Groet Harrie

HarV6

Geplaatst door HarV6 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

nou ik ben er ook geen voor stander van maar heb niet te ervaring er mee om tegezeggen of het problemen geeft.
wel is de tegendruk anders maar het is alleen met optrekken dus misschien valt het mee.

groetjes jan.

moderator (0) PRO, 12 jaar geleden

Met zo'n open uitlaat ga je wel expleciet aandacht vragen van de dienders op straat plus het risico dat je je zuur verdiende geld richting Den Haag mag gaan overmaken.........Twee keer geld kwijt dan en je bent dan weer terug bij af.

oldford (0) PRO, 12 jaar geleden

Een open uitlaat midden onder de auto.
Dat is vragen om uitlaatgassen in het interieur met alle gevolgen van dien - hoofdpijn, misselijkheid en misschien een ongeval.
Leuk onderdeel als je het in het grote grijze archief stopt (sommige mensen noemen dat archief de vuilnisbak).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.